Banner 980x90

Vasaras brīvlaikā bērni Ventspils apkārtnē guvuši dažādas traumas

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Iestājoties augustam, vasara tuvojas izskaņai, tomēr vēl iespējams izbaudīt silto laiku un atpūtu pie dabas. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" mediķi aicina iedzīvotājus būt uzmanīgus, jo vasaras laikā Ventspils slimnīcā mazie atpūtnieki vērsušies ar dažādām sūdzībām.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Bergmane, šogad dēļ siltajiem un mitrajiem laika apstākļiem pastiprināti sastopami dažādi kukaiņi un čūskas. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā" šovasar vērsušies jau divi bērni ar čūsku kodumiem. Izplatīti arī dažādu kukaiņu kodumi – dunduru, bišu, lapseņu un, protams, ērču. Dodoties atpūsties pie dabas, iedzīvotāji aicināti izvēlēties atbilstošu apģērbu. Toties, lai pasargātu sevi no ērces piesūkšanās un saslimšanu ar ērču encefalītu, iespējams vakcinēties.

Siltajā laikā plašāk izplatīti ir suņu kodumi. Jūnijā un jūlijā kopā Ventspils slimnīcā 20 cilvēki saņēmuši potes pret trakumsērgu. Plašāk sastopami arī dažādi sasitumi un traumas, kas gūtas krītot no riteņa.

Slimnīcā vērsušies arī vairāki bērni, kas krituši no batuta un guvuši nopietnas traumas. Vienam no mazajiem pacientiem pēc kritiena no batuta konstatēts muguras skriemeļu lūzums, bet kādam citam konstatēts asins izplūdums celī. Ārsti aicina vecākus būt ļoti uzmanīgus, jo lēkāšana uz batuta var būt ļoti bīstama.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" mediķi aicina vecākus un bērnus būt piesardzīgus un izbaudīt vasaras pēdējo mēnesi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)