Banner 980x90

Vasaras riepas drošam un patīkamam braucienam

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vasara ir īstais laiks, lai dotos izbraukumos ārpus pilsētas un iepazītu jaunas vietas. Visvieglāk to var darīt pie savas automašīnas stūres, bet, lai brauciens sagādātu baudu un būtu drošs visiem satiksmes dalībniekiem, ir jāparūpējas par atbilstošām riepām. Vasaras riepas ir nepieciešama automašīnas sastāvdaļa siltajā sezonā. Ceļa struktūra ir atkarīga no laikapstākļiem, tāpēc ziemas un vasaras riepas atšķiras ar protektora biezumu un citiem tehniskajiem rādītājiem. Pareizi piemeklētas riepas nodrošina īsāku bremzēšanas ceļu un samazina brauciena trokšņa līmeni.

Vai pienācis laiks mainīt riepas?
Latvijas likumdošana nenosaka konkrētu vasaras riepu maiņas datumu, bet pārsvarā šīs riepas var izmantot, ja gaisa temperatūra stabili turas virs + 7 grādiem. Riepas ieteicams nomainīt:
- ja nodiluma indikators ir sasniedzis minimālo rādītāju. Vasaras riepu minimālais pieļaujamais protektora dziļums ir 1,6 mm;
- ja braukšana ir kļuvusi apgrūtinoša. Nomainot riepas, var izvairīties no sarežģījumiem uz ceļa, jo laba saķere ar ceļa virsmu novērš daudzus negadījumus.

Kur vasaras riepas var iegādāties visātrāk?
Svarīgākie riepu tirdzniecības vietas kritēriji ir plaša izvēle un ērta atrašanās vieta, un kur gan ir ērtāk izvēlēties preces, ja ne internetā un pie tam neizejot no mājām? Interneta veikalā 1a.lv riepu izvēle ir lielāka, nekā daudzos auto piederumu veikalos, un preces tiek pasūtītas no tirgus līderiem un uzticamiem vidējo cenu segmenta ražotājiem. 1a.lv Jūs variet iegādāties Michelin, Dunlop, General Tire un citu zīmolu vasaras riepas. Pirms riepu iegādes pievērsiet uzmanību to
- pielietojumam – vai jauns komplekts ir nepieciešams vieglajai vai apvidus automašīnai, mikroautobusam, sporta mašīnai?
- izmēram – platums, augstums un diametrs ir galvenie kritēriji pirmreizējai atlasei;
- slodzes un ātruma indeksiem – šie rādītāji ir jāsamēro ar autoražotāja noteiktajām kravnesības un ātruma robežām;
- saķerei uz mitra seguma – arī vasarā ceļš mēdz būt mitrs, jo lietus Latvijā nav reta parādība. Augsts saķeres rādītājs nozīmē īsāku bremzēšanas ceļu un lielāku drošību vadītājam, pasažieriem un kājāmgājējiem.

Pielāgojiet pasūtījumu savām vajadzībām
1a.lv piedāvā dažādus preču apmaksas un piegādes variantus. Nepieciešamības gadījumā vasaras riepas var tikt piegādātas riepu montāžas servisā. Pilnu informāciju par pasūtīšanu atradīsiet veikala mājaslapā 1a.lv.

Sekojiet Jūsu automašīnas riepu stāvoklim un laikus nomainiet nodilušas riepas uz jaunām! Ienāciet 1a.lv un pasūtiet vasaras riepu komplektu pāris minūšu laikā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)