Banner 980x90

VeA Tulkošanas studiju fakultātes dekānes amatā stājusies Aiga Veckalne

Rīga, 25.febr., LETA. Ventspils augstskolas (VeA) Tulkošanas studiju fakultātē no februāra dekāna pienākumus veic Aiga Veckalne, kura ir valodniece, čehu un slovāku valodas tulkotāja, latviešu valodas un lietišķās saziņas etiķetes eksperte, pasniedzēja un uzņēmējdarbības profesionāle kopš 2003.gada, aģentūru LETA informēja augstskolas speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Agnese Jēkabsone.

Veckalne Latvijas Universitātē ir ieguvusi bakalaura grādu filoloģijā, turpinājusi studijas Rīgas Ekonomikas augstskolā, kur ieguvusi profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā.

Patlaban Veckalne studē VeA un Liepājas Universitātes starpaugstskolu doktora studiju programmā "Valodniecība". Jaunā dekāne ir ieguvusi sertifikātu kvalitātes vadībā, kā arī ir Biznesa koučs.

2003.gadā viņa izveidoja valodu pakalpojuma uzņēmuma "Skrivanek" pirmo filiāli Baltijā, vēlāk bija "Skrivanek Grupa" Centrālās un Austrumeiropas reģiona vadītāja, kā arī "Skrivanek Baltic" valdes locekle. Darbojoties uzņēmumā "Skrivanek", viņa ir atvērusi, izveidojusi un attīstījusi uzņēmuma filiāles ASV, Beļģijā, Brazīlijā, Bulgārijā, Igaunijā, Krievijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Slovēnijā, Ungārijā un Vācijā.

Jaunā dekāne vada seminārus un praktiskas nodarbības par latviešu valodu publiskajā runā, tipiskajām kļūdām un ieteikumiem sarakstē, dokumentos un elektroniskās sarakstes etiķeti latviešu valodā.

No 2015.gada līdz 2017.gadam Veckalne regulāri piedalījās Latvijas Radio raidījuma "Kā labāk dzīvot" rubrikā par latviešu valodas pareizu lietojumu. 2017./2018.akadēmiskajā gadā viņa mācīja latviešu valodu un Latvijas kultūru, literatūru Sietlas Vašingtonas Universitātē ASV.

Dekāne 2015.gadā piedalījās tīklošanas organizācijas "Business Network International" (BNI) izveidē Latvijā, darbojas arī dažādās biedrībās un organizācijās, piemēram, biedrībā "Līdere", biedrībā "Latvija-Čehija", Baltijas studiju veicināšanas apvienībā (AABS), Latvijas Nacionālajā slāvistu komitejā un Latvijas Lietišķās valodniecības asociācijā.

VeA studentiem Veckalne pasniedz tulkošanas menedžmentu un datorizēto tulkošanu, kā arī brīvās izvēles studiju kursu "Čehu valoda iesācējiem".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)