Banner 980x90

Ventspilī izzāģē vairākus bīstamus kokus

Ventspils, 20.febr., LETA. Ventspilī, Krasta ielā, šodien organizēta vairāku bīstamu koku - septiņu balto vītolu - nozāģēšana, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pārstāve Dace Kalsere.

Vītoli Krasta ielā līdz šim regulāri tika kopti, veicot sauso un bojāto zaru izzāģēšanu, bet pašlaik izvērtēts, ka koku augšanas vitalitāte ir zema un turpmākā to saglabāšanas iespējamība, neapdraudot sabiedrības drošību, nav iespējama.

"Līdz šim veiktā regulārā koku kopšana diemžēl kokus nav pasargājusi no spēcīgas kalšanas. Pagājušā gada vasarā, apsekojot koku stāvokli, Krasta ielā augošie vītoli atzīti par bīstamiem," skaidroja Kalsere. Vītoli bija sasnieguši savus maksimālos izmērus, turklāt to augšanas vieta atrodas tuvu ielas brauktuvei un gājēju ietvei, kā rezultātā vītolu plašā sakņu sistēma ir pakļauta regulārai pilsētvides ietekmei.

Nozāģēto koku vietā plānoti jauni koku stādījumi. Paredzēts iestādīt 15 jaunus kokus - krasta kļavas.

Kā skaidroja Kalsere, salīdzinot ar citiem kokiem, vītola mūžs nav ilgs – katrs atsevišķs stumbrs augšanai labvēlīgos apstākļos dzīvo aptuveni 100 gadus. Tad stumbrs sāk pakāpeniski satrupēt un atmirst.

Līdzīga situācija vērojama Krasta ielas pretējā pusē, kur konstatēts, ka tur augošie oši ir gandrīz pilnībā nokaltuši un bīstami. No tur augošajiem astoņiem ošiem tikai viens osis bija saglabājams, piebilda Kalsere.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)