Banner 980x90

Ventspilī ar darbu vasarā nodrošinās vismaz 370 bērnus un jauniešus

Ventspils, 26.apr., LETA. Ventspilī ar darbu vasarā šogad plānots nodrošināt vismaz 370 bērnus un jauniešus vecumā no 13 līdz 20 gadiem. Kā aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas domē, pašvaldība šim mērķim piešķīrusi finansējumu 105 604 eiro apmērā.

Ventspils pilsētas dome aicina darba devējus pieteikties skolēnu nodarbināšanai 2017.gada vasaras mēnešos, kad būs iespējams saņemt valsts un pašvaldības līdzfinansējumu, pieņemot darbā skolēnus.

Ventspilī tiks īstenotas trīs jauniešu nodarbinātības programmas - pašvaldības programma skolēniem no 13 līdz 14 gadu vecumam, Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) programma skolēniem no 15 līdz 20 gadu vecumam un pašvaldības programma skolēniem no 15 līdz 20 gadu vecumam.

13 un 14 gadus veco skolēnu nodarbinātības pasākums tiks finansēts no Ventspils pašvaldības budžeta un darba devēja finanšu līdzekļiem. Pašvaldība darba devējiem piešķirs finanšu līdzekļus skolēna darba samaksai 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes pusaudžiem. Nodarbinot skolēnus, darba devējam jānodrošina darba vadītājs, kurš palīdz apgūt darbam nepieciešamās pamatprasmes un iemaņas, kā arī skolēna uzraudzība darba laikā. Skolēnus vecumā no 13 līdz 14 gadiem drīkst nodarbināt ne ilgāk par četrām stundām dienā un ne vairāk par 20 stundām nedēļā. Darba devēji šai programmai var pieteikties līdz 19.maijam Ventspils domes Ekonomikas nodaļā.

NVA programma skolēniem no 15 līdz 20 gadu vecumam tiks finansēta no valsts budžeta, Ventspils pašvaldības un darba devēju finanšu līdzekļiem. Darba devēju pieteikšanās šajā programmā ir beigusies.

Savukārt Ventspils pilsētas pašvaldības nodarbinātības programma skolēniem no 15 līdz 20 gadu vecumam tiks īstenota tādā gadījumā, ja skolēnu skaits, kas būs pieteikušies dalībai NVA nodarbinātības programmā, pārsniegs Ventspils pilsētai noteikto NVA iesaistāmo skolēnu skaitu un ja būs brīvas darba devēju piedāvātās darbvietas. Ventspils pašvaldība pilsētā reģistrētiem darba devējiem segs jauniešu darba algu 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas jeb 380 eiro. Darba devējiem jānodrošina darba vadītājs, skolēnu veselības pārbaužu veikšanas izdevumu segšana un skolēnu apdrošināšana pret nelaimes gadījumiem. Darba devēji šai programmai var pieteikties Ventspils domes Ekonomikas nodaļā līdz 19.maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)