Banner 980x90

Ventspilī ar mūzikla izrādi "O.Henrija Ziemassvētki" atklās 11.festivālu "Zelta maska Latvijā"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Piektdienas, 30.septembra, vakarā ap plkst.19.00 ar mūzikla "O.Henrija Ziemassvētki" izrādi Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti", sāksies 11.festivāls "Zelta maska Latvijā", informēja festivāla rīkotāju pārstāve Marina Nasardinova.

Izrādi "O.Henrija Ziemassvētki" Latvijas skatītājiem piedāvās Aleksandra Puškina vārdā nosauktā teātra aktieri.

Iestudējums saņēmis šā gada "Zelta maskas" prēmiju "Operetes-mūzikla izrāde / Labākais režisora darbs" un "Labākais mākslinieka darbs muzikālajā teātrī", kā arī bijis izvirzīts nominācijās "Labākā operetes/mūzikla izrāde", "Labākā sieviešu loma", "Labākais mākslinieka darbs muzikālajā teātrī" un "Labākais kostīmu mākslinieka darbs muzikālajā teātrī".

Festivālā skatītājiem būs iespēja noskatīties arī Georgija Tovstonogova vārdā nosauktā Lielā dramatiskā teātra izrādi "Apskurbušie", teātra "Dramatiskās mākslas skola" Dmitrija Krimova Laboratorijas izrādi "Saviem vārdiem. A.Puškins "Jevgeņijs Oņegins", Aleksandra Kuzņecova projektu "Spēlmaņi" un Arkādija Raikina vārdā nosauktā teātra "Satirikons" izrādi "Cilvēks no restorāna".

Līdztekus izrādēm festivāls īstenos arī divas svarīgas programmas - labdarības un izglītojošo programmu. Labdarības programma tiek īstenota, sadarbojoties ar "Zelta maskas Latvijā" partneriem un sponsoriem, bet izglītojošā programma tiek īstenota sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju, piedāvājot Krievijas skatuves mākslinieku vadītas meistarklases.

Šogad festivāls piedāvās režisora Andreja Mogučija un aktiera, režisora, profesora Konstantīna Raikina meistarklases.

"Zelta maskas Latvijā" labdarības projekti, kā jau ierasts, saistīti ar palīdzību Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai un tās fondam. Pēdējos gadus līdzekļi, pateicoties Krievijas un Latvijas aktieru un režisoru pūliņiem un aktīvai biznesa sabiedrības iesaistei, tiek savākti festivāla Labdarības vakariņās.

Festivāla "Zelta maska Latvijā" piedāvātās izrādes būs skatāmas Ventspilī, Rīgā un Liepājā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)