Banner 980x90

Ventspilī atklās Kurzemes Nieru centru

Ilustratīvs foto/ Foto: Ventspils24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Ventspils24.lv
Trešdien, 28.septembrī, Ventspilī tiks atklāts Kurzemes Nieru centrs. Kā šodien savā iknedēļas preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), Kurzemes Nieru centrs, līdzīgi kā pirms pāris gadiem Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī izveidotais Kurzemes Acu centrs, būs reģiona centrs attiecīgajā medicīnas jomā.

"Palīdzības serviss cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar nierēm, Ventspilī jau tiek sniegts gana sen, bet tā būs jauna, kvalitatīva pakāpe šajā darbā. Šis piemērs par Nieru centru parāda, ka tur, kur ir labi speciālisti, veidojas ne tikai pilsētas vai Ziemeļkurzemes, bet arī jau visas Latvijas medicīnas kvalitātes centrs. Kā vēl vienu piemēru var minēt Kurzemes Acu centru Ventspilī. Protams, ir arī citi augstas kvalifikācijas dakteri, bet svarīgi, ka kādās atsevišķās medicīnas jomās veidojas īpaši augsts līmenis," piebilda Lembergs.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Hemodialīzes nodaļa Ventspilī jau līdz šim apkalpoja pacientus ne tikai no Ventspils pilsētas, bet arī no citām kaimiņu pašvaldībām - Ventspils novada un Kuldīgas, liecina informācija slimnīcas mājaslapā. Nodaļā tiek ārstēti pacienti, kuriem dažādu slimību dēļ daļēji vai pilnībā nefunkcionē nieres kā organismu attīroši orgāni. Nodaļā pacientiem tiek veiktas hemodialīzes procedūras.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)