Banner 980x90

Ventspilī gada pirmajos mēnešos pieaudzis zādzību skaits no īpašumiem

Rīga, 6.marts, LETA. Gada pirmajos mēnešos Ventspilī un apkārtnē, salīdzinot ar pērno gadu, audzis zādzību skaits no īpašumiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Līdz februāra beigām Ventspils iecirknī reģistrētas 62 zādzības no dzīvokļiem, sešas zādzības no kāpņutelpām un 11 zādzības no daudzdzīvokļu ēku pagrabiem. Lielākā daļa zādzību pastrādāta pilsētā.

Pērn visvairāk zādzību pastrādāts jūnijā, tāpat ievērojams zādzību skaits izdarīts martā, augustā un novembrī. Tomēr, salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad būtiski ir palielinājies izdarīto zādzību skaits janvārī un februārī. Ja 2018.gada janvārī reģistrētas trīs zādzības un februārī viena, tad šogad attiecīgi piecas un septiņas.

Zagļi dzīvokļos iekļuvuši, uzlaužot dzīvokļa ārdurvis. Tādi bijuši16 gadījumi. Tāpat 16 gadījumos zādzības izdarījušas cietušajiem zināmas personas, tajā skaitā četros gadījumos pēc kopīgas alkoholisko dzērienu lietošanas. Caur neaizslēgtām dzīvokļa ārdurvīm mājokļos iekļūts septiņos gadījumos, savukārt pa logu, to sabojājot, vai brīdī, kad tas atrodas atvērtā stāvoklī - piecos gadījumos, informēja policijas Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieka pienākumu izpildītājs Gatis Belovs.

No dzīvokļiem nozagti mobilie telefoni, planšetdatori, televizori, virszemes televīzijas dekoderi, portatīvie un stacionārie datori, juvelierizstrādājumi, naudas maki, savukārt zādzībās no pagrabiem - bērnu ratiņi, velosipēdi, transportlīdzekļu rezerves detaļas, sadzīves tehnika un citas mantas.

VP aicina iedzīvotājus rūpēties par savu un sava mājokļa drošību, slēdzot ciet gan dzīvokļa durvis, gan arī, esot prombūtnē, neatstājot logus vēdināšanas režīmā. Tāpat jāatceras aizvērt logus. Zagļi var viegli atspiest arī vēdināšanas režīmā atstātus logus un pa tiem iekļūt telpās, atgādina likumsargi.

Policija arī iesaka izvairīties no bērnu ratiņu un velosipēdu novietošanu bez uzraudzības kāpņutelpās. Likumsargi arī kāpņutelpas ārdurvis vienmēr turēt aizvērtas slēgtā stāvoklī un pārliecināties, vai uz sienas vai ārdurvīm nav uzrakstīs vai ieskrāpēts drošības kods. Tāpat dzīvokļu logiem, iestājoties tumšajam diennakts laikam, vēlams uzstādīt aizvelkamus aizkarus vai žalūzijas, jo, aizkariem neesot, zagļi novērtē iekštelpā esošās vērtīgās mantas ar mērķi tās nozagt.

Policija aicina piefiksēt savā īpašumā esošo mantu pazīmes, veikt to fotofiksāciju, saglabāt iegādi apliecinošus dokumentus, lai, ja rastos tāda nepieciešamība, varētu šo informāciju uzrādīt VP.

Papildus likumsargi atgādina, ka bezmaksas diennakts palīdzības tālrunis ir 110, kas darbojas zvanot gan no fiksētā tālruņa, gan mobilajiem tālruņiem, savienojums notiek ar jebkuru VP dežūrdaļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)