Banner 980x90

Ventspilī koncertzālē "Latvija" notiks Alīdas Vānes Starptautiskais mūzikas festivāls

Rīga, 7.aug., LETA. No 21.augusta līdz 24.augustam Ventspilī, koncertzālē "Latvija", norisināsies Alīdas Vānes Starptautiskais mūzikas festivāls, kura programmā iekļautas meistarklases, koncerti un starptautiskais vokālistu konkurss, aģentūru LETA informēja SIA "Kurzemes filharmonija" Mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga.

21.augustā plkst.19 notiks festivāla atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies trīs mūziķes - vijolniece Paula Šūmane, pianiste Agnese Egliņa un dziedātāja Natalija Ritter no Krievijas. Koncerta programmā skanēs Bēla Bartoka, Morisa Ravela, Žana Karlo Menoti, Sergeja Rahmaņinova, Nikolaja Rimska-Korsakova un citu komponistu skaņdarbi.

Starptautiskajā jauno vokālistu konkursā par operdziedātājas Vānes galveno balvu un naudas balvām sacentīsies 22 jaunie operas dziedātāji no dažādām pasaules valstīm. Konkursa žūrijas darbu vadīs latviešu operas zvaigzne Maija Kovaļevska. 21.augustā no plkst.10.30 koncertzālē "Latvija" notiks konkursa 2.kārta, savukārt, 23.augustā plkst.11 - konkursa fināls. Abus pasākumus būs iespēja vērot ikvienam interesentam.

Vānes Starptautiskā mūzikas festivāla Galā koncerts un vokālistu konkursa apbalvošanas ceremonija notiks 24.augustā plkst.19. Koncertā muzicēs Festivāla orķestris diriģenta Aigara Meri vadībā, operdziedātāja Liene Kinča un Starptautiskā vokālistu konkursa par operdziedātājas Vānes balvu šā gada laureāti.

Programmā iekļautas Volfganga Amadeja Mocarta, Georga Frīdriha Hendeļa, Gaetāno Doniceti un citu komponistu opermūzikas pērles.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)