Banner 980x90

Ventspilī labdarības skrējienā vāks līdzekļus smagi slimu bērnu atbalstam

Rīga, 11.dec., LETA. Ventspilī, Piedzīvojumu parkā, 22.decembrī notiks labdarības skrējiens, kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti divu smagi slimu bērnu atbalstam, aģentūru LETA informēja Olimpiskā centra "Ventspils" mārketinga menedžere Rūta Zvaigzne.

Iegūtie līdzekļi tiks ziedoti ventspilniekiem - septiņus mēnešus vecajam Saverio un trīs gadus vecajai Karolīnai.

Pagājušajā gadā labdarības skrējiena laikā mazajam ventspilniekam Tomam tika saziedoti 1006 eiro, palīdzot viņam tikt pie nepieciešamā koriģējošā krēsla, automašīnas sēdeklīša un rehabilitācijas procedūrām.

Labdarības skrējiens sāksies plkst.12. ŠĪ būs tā reize, kad trasi 3,8 kilometru garumā būs iespējams noskriet, nonūjot vai iziet, tādēļ pasākumā aicināti piedalīties dažāda vecuma un fiziskās sagatavotības cilvēki kas vēlas un ir gatavi palīdzēt.

Pasākums neizpaliks ar svētku dziesmām, pirparkūkām, siltu tēju un tikšanos ar Ziemassvētku vecīti, piebilda Zvaigzne.

Biedrībai "Matisons Runner’s Club" sadarbībā ar nodibinājumu "Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš" ir iecerēts savākt līdzekļus, kas sniegs iespēju palīdzēt septiņus mēnešus vecajam Saverio un trīs gadus vecajai Karolīnai.

Saverio piedzima daudz par agru -27.nedēļā. Viņa dzīves sākums bija cīņa un viņam izdevās pārvarēt daudzas grūtības. Puisītim ir smagi, multipli veselības traucējumi. Mazajam zēnam ikdienā nepieciešama regulāra un daudzveidīga sociāla, medicīniska un pedagoģiska rehabilitācija - īpaši fizioterapijas (Bobota) nodarbības. Psihomotorās attīstības veicināšanai ir vajadzīgs nepārtraukti atrasties nedaudz slīpā pozīcijā, tādēļ ir nepieciešams speciāls ķīlis ar saitēm, kas palīdzēs mazajam Saverio ikdienā.

Savukārt Karolīna ir izgājusi garu ceļu līdz diagnozes noteikšanai un kura vēlas būt starp vienaudžiem – mācīties, spēlēties un kopā izaugt ar tiem. Meitenei ir iedzimta gūžas locītavas pataloģija, dēļ kuras ir kavēta fiziskā attīstība, kā arī - psihomotorās attīstības aizture. Karolīnas straujākai atveseļošanās procesam nepieciešami speciāli ortopēdiskie apavi, kas palīdzēs viņai staigāt un speciāls orto komplekts kas spēcina pēdu muskulatūras stimulāciju, un asinsrites uzlabošanos pēdās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)