Banner 980x90

Ventspilī nākamnedēļ norisināsies "Ekoskolu vasaras forums"

Rīga, 9.aug., LETA. Ventspils Pārventas pamatskolā no 13.augusta līdz 18.augustam norisināsies astotais "Ekoskolu vasaras forums", aģentūru LETA informēja Vides izglītības fonda (VIF) pārstāve Ilze Rušmane.

"Ekoskolu vasaras forums" ir viens no plašākajiem vides izglītības pasākumiem Latvijā, kurā tiekas aktīvākie Ekoskolu pārstāvji, lai paplašinātu zināšanas par aktualitātēm vides jautājumos, iegūtu ikdienā noderīgas prasmes un piedalītos vērtīgā pieredzes apmaiņā ar domubiedriem. Šī gada pasākuma centrālās tēmas būs dabas daudzveidība, klimats, āra izglītība, jūra un piekrastes piesārņojums, kā arī jauniešu aktīvisms un līdzdalība.

Forums notiks divās daļās - no 13.augusta līdz 15.augustam Ventspilī pulcēsies Ekoskolu pedagogi, savukārt no 15.augusta līdz 18.augustam - aktīvākie Ekoskolu jaunieši. Pasākuma izglītojošajā daļā eksperti no Pasaules Dabas Fonda, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes, Dabas aizsardzības pārvaldes, biedrības "homo ecos" un VIF.

Foruma laikā notiks arī publisks atkritumu monitoringa pasākums Staldzenes pludmalē, kas veltīts Latvijas simtgades pasākumam - iniciatīvai "Piekrastes Tīrrade". Monitoringa laikā dalībnieki uzskaitīts atkritumu daudzumu piekrastē, lai iegūtu informāciju par jūras piesārņojošo atkritumu problemātiku. Gan pedagogi, gan jaunieši foruma noslēgumā apmeklēs Kurzemes Democentru, kur interaktīvās ekspozīcijās iepazīsies ar dabas zinātnēm saistītiem jautājumiem.

Lai iespējami samazinātu foruma ietekmi uz vidi, forumā netiks izmantoti vienreizlietojamie trauki un tiks uzmanīts, lai atkritumu daudzums būtu pēc iespējas mazāks un arī enerģijas resursi tiktu izmantoti pēc iespējas efektīvāk. Tāpat arī pasākuma dalībnieku ēdināšana būs organizēta iespējami videi draudzīga, tāpēc tiks samazināts dzīvnieku izcelsmes produktu daudzums.

Pasākumu organizē VIF sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi, Ventspils Pārventas pamatskolu un Kurzemes Democentru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)