Banner 980x90

Ventspilī notiks lībiešu dzejas vakars

Ventspils, 16.aug., LETA. 18.augustā plkst.19 Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā notiks lībiešu dzejas vakars, aģentūru LETA informēja Lībiešu Kultūras centra vadītājs Valts Ernštreits.

Dzejas vakarā piedalīsies mūsdienu lībiešu dzejnieki - Baiba Damberga, Ķempju Kārlis un Valts Ernštreits. Pasākumā skanēs dzeja Kurzemes un Salacas lībiešu valodā līdz ar atdzejojumiem latviski, angliski un citās valodās. Dzeju lasīs gan paši autori, gan Lībiešu vasaras universitātes dalībnieki - augstskolu studenti no sešām valstīm, kuri šovasar Ventspils novada Miķeļtornī iepazīst lībiešu valodu, vēsturi un kultūru.

Patlaban top arī kopīgs šo trīs lībiešu mūsdienu dzejnieku dzejas krājums ar Ulda Baloža atdzejojumiem angļu valodā, kas iznāks 2018.gadā un iepazīstinās angliski lasošo auditoriju ar lībiešu literatūru starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū "London Book Fair". Topošais krājums ir unikāls ar to, ka kļūs par pirmo lībiešu daiļliteratūras tulkojumu angliski, skaidroja Ernštreits.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)