Banner 980x90

Ventspilī notiks putnu būrīšu darināšanas talka

Ventspils, 3.apr., LETA. Svētdien, 8.aprīlī, plkst.11 Ventspils Bērnu pilsētiņā notiks ikgadējā putnu būrīšu darināšanas talka, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādē "Komunālā pārvalde".

Putnu būrīšu darināšanā piedalīsies gan mazie ventspilnieki kopā ar ģimenēm, gan Ventspils pašvaldības vadība. Kopīgiem spēkiem taps būrīši Ventspils dziedātājputniņiem - strazdiem, zīlītēm, zvirbuļiem un arī kādai pūcei. Paši mazākie pasākuma apmeklētāji, kuriem āmurs vēl par smagu, varēs piedalīties jautrās rotaļās un spēlēs kopā ar vāverīti Kuplastīti un lācēnu Oto.

Pie Bērnu pilsētiņas estrādes atradīsies darba galdi un būs pieejamas būrīšu izgatavošanas pamācības, naglas, mērlentes un citi nepieciešamie instrumenti. Lai darbs ritētu raitāk, iedzīvotāji pēc vēlēšanās instrumentus var ņemt līdzi arī paši. Pasākumā piedalīsies arī meistari, kuri pamācīs un palīdzēs ar gudru padomu.

Talkas laikā kopīgiem spēkiem plānots izgatavot vairākus desmitus putnu būrīšu. Daži no tiem tiks piestiprināti pie kokiem turpat Bērnu pilsētiņā, bet pārējos vēlāk izvietos Būšnieku ezera krasta apkārtnē pie laivu bāzes.

Kā skaidroja "Komunālajā pārvaldē", pilsētas tuvumā dobumperētājiem putniem trūkst dabisko ligzdošanas vietu - koku dobumu, bet putnus ir iespējams piesaistīt, izliekot būrīšus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)