Banner 980x90

Ventspilī novembrī ar izrādi "Maģijas atslēgas" viesosies Rīgas Krievu teātris

Rīga, 23.okt., LETA. Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti", 1.novembrī būs skatāma Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde "Maģijas atslēgas", aģentūru LETA informēja SIA "Kurzemes filharmonija" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga.

Iestudējums "Maģijas atslēgas" Rīgas Krievu teātrim ir īpaši nozīmīgs - gan kultūras ziņā, gan konceptuāli, gan simboliski, jo veltīts Čehovam, kura vārdā nosaukts teātris un kurš ir devis neatsveramu ieguldījumu Latvijas teātra kultūrā.

Reiz Čehovs teicis: "Es gribu nodot aktieriem teātra maģijas atslēdziņu". Iedvesmojoties no šiem vārdiem, pazīstamais krievu dramaturgs Mihails Durņenkovs lugai, ko uzrakstījis pēc Rīgas Krievu teātra lūguma, devis nosaukumu "Maģijas atslēgas". Tās pamatā ir vēsturiskas liecības, dokumentāli materiāli, tai skaitā materiāli no Latvijas arhīviem un muzejiem.

Izrādes režisore ir Marina Brusņikina, bet lomās piedalās Jevgeņijs Korņevs, Aleksandrs Maļikovs, Aleksejs Korgins, Ivans Kločko, Maksims Busels, Nataļja Smirnova, Jana Herbsta, Olga Ņikuļina un Jekaterina Frolova.

Izrāde "Maģijas atslēgas" izvirzīta divām 2017./2018.gada teātra sezonas "Spēlmaņu nakts" nominācijām - "Gada kustību mākslinieks" un "Gada muzikālās partitūras autors".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)