Banner 980x90

Ventspilī par 238 300 eiro labiekārtos Būšnieku ezera apkārtni

Ventspils, 15.sept., LETA. Ventspilī par 238 000 eiro tiks veikti infrastruktūras pilnveidošanas darbi Būšnieku ezera apkārtnē, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere.

Gar Būšnieku ezeru tiks izbūvēts gājēju un velosipēdu celiņš 3,5 kilometru garumā no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai, tādējādi turpinot jau 2016.gadā iesākto darbu pie veloceliņa labiekārtošanas apkārt Bušnieku ezeram, kad tika labiekārtots esošais meža celiņš aptuveni trīs kilometru garumā no ezera peldvietas līdz laivu bāzei.

Papildus veloceliņam izveidos aptuveni 170 metrus garu gājēju laipu ezera krasta purvainajā apvidū ar skatu platformu putnu vērošanai, tādējādi piesaistot gan aktīvās atpūtas piekritējus, gan ornitologus, kuriem būs iespēja vērot aizsargājamo putnu sugu pārstāvjus. Plānots izveidot arī veselības taku ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Pēc projekta realizācijas 2018.gadā būs iespēja mērot velomaršrutu visapkārt Būšnieku ezeram.

Pašlaik ir noslēdzies iepirkumu konkurss, kurā par uzvarētāju tika atzīts uzņēmums SIA "AB Būvniecība". Ir parakstīts būvniecības līgums, atzīmēts veloceliņa trasējums un sākta jaunā veloceliņa trases attīrīšana no krūmiem. Seguma izbūves darbus plānots sākt nākamnedēļ.

Projekta būvniecībai paredzēto izdevumu kopējās izmaksas veido 238 300 eiro, no kurām valsts budžeta dotācija ir 4588 eiro, "Natura 2000" teritorijas pieejamais finansējuma - 130 000 eiro, bet Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums - 103 712 eiro.

Būšnieku ezera krasts ir aizsargājama teritorija, kas atrodas Ventspilī, Staldzenē, Eiropas Savienības nozīmes dabas lieguma zonā.

Veicot ornitoloģiskos pētījumus, izstrādājot Dabas aizsardzības plānu dabas liegumam "Būšnieku ezera krasts", Būšnieku ezerā un tā apkārtnē novērotas Latvijas rietumu piekrastei raksturīgās putnu sugas. Konstatēts, ka putnu sugu daudzveidības un skaita ziņā Būšnieku ezers ir ievērojami bagātāks nekā citi ezeri ziemeļrietumu Kurzemē. Ezerā novērotas ap 34 putnu sugām, kuras ligzdošanas laikā koncentrējas Būšnieku ezera dienvidrietumu galā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)