Banner 980x90

Ventspilī par 6,57 miljoniem plāno attīstīt videi draudzīgu sabiedrisko transportu

Ventspils, 9.nov., LETA. Ventspilī par 6,57 miljoniem eiro plānots attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru, šodien lēmusi Ventspils dome.

Projektā "eBuss" Ventspilī tiek plānota 14 mazas ietilpības elektroautobusu un viena lielas ietilpības duālās degvielas sistēmas jeb hibrīda autobusa iegāde. Lai nodrošinātu maksimālu elektroautobusu noslodzi, paredzēta arī trīs uzlādes staciju izbūve - maršrutu galapunktos Inženieru ielā un Celtnieku ielā, kā arī "Venstspils reisa" bāzē Robežu ielā 7, kur būs autobusu nakts uzlādes stacija.

Realizējot projektu, pilsētā paredzēts saglabāt esošo sabiedriskā transporta sistēmu, sniedzot pakalpojumu ar mazas ietilpības elektroautobusiem. Tādējādi tiks saglabātas pieprasītāko maršrutu priekšrocības - minimāli intervāli, pēc iespējas īsāks brauciena laiks un ērtāka iekāpšana un izkāpšana pasažieriem vēlamā vietā, skaidroja pašvaldībā. Plānots, ka maršrutos, ko apkalpos videi draudzīgākais transports, tiks pārvadāti vairāk nekā puse no kopējā pasažieru skaita. Projekta realizācijas rezultātā vairāk nekā 87% no pilsētas pārvadājumos iesaistītajiem autobusiem būs augstākā līmeņa videi draudzīgi autobusi ar vidējo vecumu trīs gadi.

Aprēķināts, ka "Ventspils reisa" ieguldītie līdzekļi projekta realizācijai atmaksāsies aptuveni četru gadu laikā. Realizējot šo projektu, pašvaldības kompensācija zaudējumu segšanai par pilsētā veiktajiem pasažieru pārvadājumiem vidējā plānošanas periodā - 14 gadu laikā - samazinātos par 1,29 miljoniem eiro.

Plānotās kopējās projekta izmaksas ir 6 574 290 eiro, tostarp Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir līdz 85% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām jeb 4 628 250 eiro.

Projektu plānots iesniegt ES Kohēzijas fonda līdzfinansējuma piesaistei darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība".

Projektu plānots realizēt līdz 2020.gada vidum.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)