Banner 980x90

Ventspilī par 6 miljoniem eiro pārbūvē Robežu un Mazo Kurzemes ielu

Rīga, 3.okt., LETA. Ventspilī norit Robežu ielas un Mazās Kurzemes ielas pārbūve, kuru kopējās izmaksas ir 6 330 000, aģentūru LETA informēja Komunālās pārvaldes Sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Būvdarbi notiek projektā "Alternatīva tranzītmaršruta izveide TEN-T tīklam Ventspilī", kura mērķis ir novērst kvalitatīvas transporta infrastruktūras pārrāvumu Ventspils pilsētā un radīt alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam, vismaz daļēji atdalot to no sabiedriskā transporta plūsmām un novirzot no blīvāk apdzīvotajām Ventspils pilsētas daļām.

Pabeidzot Robežu ielas asfalta seguma izbūvi, būvdarbi ir noslēgušies brauktuves segumam. Šonedēļ tiek uzstādīti atjaunotie sabiedriskā transporta pieturvietu paviljoni. Būvdarbi turpinās atsevišķos ielas posmos - tiek uzstādīti un betonēti informācijas tablo pamati, precizētas ceļa zīmju novietojuma vietas, kā arī turpinās ietves veloceliņa bruģa seguma izbūve un apzaļumošanas darbi.

Nākamajā nedēļā Robežu ielā tiek paredzēti pieasfaltēšanas darbi iebrauktuvju zonās, informācijas tablo uzstādīšana un ceļa zīmju uzstādīšana, kā arī ielas marķējuma uzklāšana.

Savukārt Mazā Kurzemes ielā pagājušajā nedēļā tika veikta vienas brauktuves joslas asfalta seguma frēzēšana. Šobrīd transporta līdzekļu satiksme ir novirzīta uz noasfaltēto joslu un jau šonedēļ ir sākta vienas brauktuves joslas seguma demontāža, grunts rakšana jaunai nesošās seguma konstrukcijas izbūvei. Papildus tiek paredzēts uzsākt ūdensvada un lietus kanalizācijas tīklu izbūvi. Satiksmes regulēšana ar luksoforiem tiek saglabāta.

No projekta kopējām izmaksām Eiropas Savienības (ES) Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 5 380 500 eiro, Valsts budžeta dotācija - 189 900 eiro, savukārt Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums ir 759 600 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)