Banner 980x90

Ventspilī par 709 393 eiro pārbūvēs Kuldīgas ielas posmu

Ventspils, 11.maijs, LETA. Nākamnedēļ Ventspilī sāks Kuldīgas ielas posma pārbūves darbus, kas izmaksās 709 393 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Kuldīgas ielu pārbūvēs 554 metrus garā posmā no Tērauda ielas līdz Jēkaba ielai. Būvdarbu laikā satiksme šajā posmā tiks pilnībā slēgta.

Kā skaidroja brīvostas pārvaldē, Kuldīgas iela ir viena no stratēģiski svarīgākajām Ventspils ielām, kas vienlaikus ir arī pievedceļš Ventspils ostai. Pārbūves laikā ielas asfalta segums tiks nomainīts pret bruģakmeni. No satiksmes drošības viedokļa īpaši svarīgi ir tas, ka tiks izbūvētas gājēju ietves un veloceliņi, kā arī ielas apgaismojums, skaidroja Ieviņa. Tāpat tiks izbūvēta lietusūdens novadīšanas sistēma un aizbērti ielas malās esošie grāvji. Ielas pārbūves laikā pašvaldības SIA "Ūdeka" visā remontējamajā posmā izbūvēs centralizēto ūdensvadu. Plānots, ka Kuldīgas iela atkal satiksmei tiks atvērta augustā.

Par ielas pārbūvi Ventspils brīvostas pārvalde ir noslēgusi līgumu ar atklātā konkursa uzvarētāju - pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts".

Kuldīgas iela no Tērauda ielas līdz Jēkaba ielai ir viens no ielu posmiem, kuru pārbūvi šogad organizēs Ventspils brīvostas pārvalde, īstenojot pievedceļu attīstības projektu. Jau tuvākajā laikā būvdarbi sāksies arī Zvaigžņu ielas posmā no Pāvila ielas līdz pilsētas administratīvajai robežai.

Līdz 2022.gadam Ventspilī paredzēta 19 pievedceļu posmu atjaunošana vai izbūve gandrīz 13 kilometru garumā. Šogad paredzēts veikt vairāk nekā pusi no visiem piecu gadu projekta darbiem. 85% no pievedceļu attīstības projekta attiecināmajām izmaksām sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)