Banner 980x90

Ventspilī pēc pensiju indeksācijas palielina ienākumu līmeni pabalstu saņemšanai

Jelgava, 12.okt., LETA. Lai pensionāri ar nelieliem ienākumiem pēc pensiju indeksācijas nezaudētu iespēju saņemt dzīvokļa pabalstu un citu pašvaldības palīdzību, Ventspils dome šodien lēma palielināt ienākumu līmeņus maznodrošinātā statusa piešķiršanai un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanai pensionāriem un personām ar invaliditāti, aģentūru LETA informēja domē.

Pensiju indeksācijas rezultātā 1.oktobrī tika palielinātas visas pensijas, kas nepārsniedza 382 eiro, bet pensijām un apdrošināšanas atlīdzībām, kas bija lielākas par 382 eiro, indeksēja tikai daļu no piešķirtās pensijas - jau pieminētos 382 eiro.

Ventspils dome nolēmusi palielināt visus trīs ienākumu līmeņus, kas noteikti pensionāriem un personām ar invaliditāti sociālās palīdzības saņemšanai. Turklāt visi ienākumu līmeņi palielināti, piemērojot visaugstāko valsts noteikto indeksu, noapaļojot iegūto skaitli uz augšu līdz veselam skaitlim.

Pirmais ienākumu līmenis 256 eiro apmērā tiks piemērots maznodrošinātā statusa piešķiršanai ģimenei, kurā visas pilngadīgās personas ir pensionāri vai personas ar invaliditāti vai bāreņi, vai bez vecāku gādības palikuši bērni līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja viņi turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai ir pilna laika klātienes studējošie augstskolā.

Savukārt otro līmeni 299 eiro apmērā piemēros vairāku palīdzības veidu piešķiršanai pensionāriem un personām ar invaliditāti, piemēram, pabalstam pacienta iemaksu daļējai segšanai un pabalstam mēnešbiļetes iegādei. Savukārt atsevišķi dzīvojošiem vientuļiem pensionāriem un personām ar invaliditāti, kurām nav likumīgo apgādnieku, šāds ienākumu līmenis dos tiesības arī turpmāk saņemt dzīvokļa pabalstus un pabalstu aprūpei mājās.

Bet trešais ienākumu līmenis jeb 338 eiro tiek piemērots tiem pensionāriem un personām ar invaliditāti, kam līdz pensiju indeksācijai bija tiesības saņemt pabalstu medikamentu iegādei un pabalstus Lieldienās un Ziemassvētkos, lai šāda iespēja tiktu saglabāta arī turpmāk.

Apstiprinātie grozījumi saistošajos noteikumos tiks nosūtīti izskatīšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, un tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)