Banner 980x90

Ventspilī sagatavos peldēšanas apmācības speciālistus

Ventspils, 21.aug., LETA. No 24.augusta līdz 27.augustam Ventspilī notiks seminārs, kurā sagatavos peldēšanas apmācības speciālistus, aģentūru LETA informēja olimpiskā centra "Ventspils" pārstāvis Rolands Gorškovs.

Ņemot vērā peldbaseinu skaita pieaugumu un kvalificētu peldēšanas apmācības speciālistu trūkumu, Latvijas Peldēšanas federācija sadarbībā ar Latvijas sporta federāciju padomi organizēs vasaras skolu sporta speciālistiem ar augstāko pedagoģisko izglītību, kuri dzīvo un strādā pašvaldībās, kur sākta vai tiek plānota jaunu peldbaseinu būvniecība.

Apmācību programma "Peldēšanas mācīšanas teorija un pedagoģiskā pilnveide (prakse)" paredzēta sporta speciālistiem, kuriem nav specializācijas peldēšanā.

Lai jaunajos peldbaseinos nodrošinātu kvalitatīvu mācību treniņu procesu un pieaugtu arī augsta līmeņa peldētāju un viņu potenciāls, ir nepieciešams nodrošināt peldēšanas apmācību sagatavošanu sporta peldēšanas mācību un treniņu darbā. Tikai tādējādi ir iespējams nodrošināt ne vien kvalitatīvu sporta peldēšanas programmu īstenošanu jaunajos peldbaseinos, bet arī radīt funkcionējošu un uz attīstības perspektīvu balstītu jauno talantu atlasi un sagatavošanu ceļā uz augstiem sportiskajiem sasniegumiem, skaidroja Gorškovs.

Nodarbības vadīs Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas asociētā profesore Jeļena Solovjova un Igaunijas bērnu peldēšanas apmācības speciālists Juhans Kolks. Praktiskās nodarbības plānotas Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā, bet teorijas lekcijas notiks olimpiskā centra "Ventspils" viesnīcas semināru telpā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)