Banner 980x90

Ventspilī sāks izmaksāt pabalstus mācību līdzekļu iegādei

Jelgava, 13.aug., LETA. Ventspils Sociālais dienests no šodienas līdz 28.septembrim izmaksās pašvaldības pabalstu mācību līdzekļu iegādei, kam šogad atvēlēti 6382 eiro, aģentūru LETA informēja dienesta vadītāja Dace Kaņepe.

Pabalstu var saņemt bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kuri mācās vispārējās izglītības iestādē vai profesionālās vidējās izglītības iestādē, savukārt trūcīgiem un maznodrošinātiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pabalstu piešķirs arī tad, ja viņi studē augstskolā.

Pabalsts bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm sasniedz 30 eiro, savukārt pabalsts bāreņiem atkarīgs no izglītības iestādes līmeņa, un svārstās no 43 līdz 121 eiro.

Lai saņemtu pabalstu, jāaizpilda iesniegums Sociālajā dienestā. Ventspils tehnikuma, Ventspils Augstskolas audzēkņiem, kā arī, ja mācību iestāde neatrodas Ventspilī, jāiesniedz izziņa no mācību iestādes.

Bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņems iepirkumu kartes veidā. Savukārt bāreņi piešķirto pabalstu mācību līdzekļu iegādei varēs saņemt Sociālā dienesta kasēs vai savā norēķinu kontā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)