Banner 980x90

Ventspilī sociāli mazaizsargātajiem bērniem vasaras brīvlaikā būs iespēja strādāt

Rīga, 8.maijs, LETA. Ventspilī sociāli mazaizsargātajiem bērniem vasaras brīvlaikā būs iespēja strādāt, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Kristiāna Sluģevica.

Sākot no 13.maija līdz 24.maijam, lai pieteiktu 13 līdz 14 gadus vecus bērnus darbam vasaras brīvlaikā, vecākiem ir jāaizpilda un jāiesniedz iesniegums skolas sociālajam pedagogam vai arī iesniegums jāaizpilda un jāiesniedz Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā.

Pašvaldība aicina vecākus pieteikt darbam vasaras brīvlaikā Ventspilī deklarētus 13 un 14 gadus vecus bērnus no šādām sociāli mazaizsargātām ģimenēm: bērnus bāreņus vai bez vecāku gādības palikušos bērnus, kuru deklarētā vai faktiskā dzīvesvieta ir Ventspils, bērnus no ģimenēm, kurām ir piešķirts audžuģimenes statuss, bērnus no ģimenēm, kurām 2018./2019. mācību gada otrajā pusgadā ne mazāk kā vienu mēnesi Ventspils pilsētas Sociālais dienests ir noteicis trūcīgās vai maznodrošinātās ģimenes statusu.

Strādāt varēs arī tie bērni, kuriem izstrādāta uzvedības sociālās korekcijas un sociālās palīdzības programma, bērni, kuriem noteikta invaliditāte, kā arī bērni, kuriem 2018./2019.mācību gada otrajā pusgadā ne mazāk kā vienu mēnesi ar skolas direktora rīkojumu ir piešķirtas brīvpusdienas un bērni no daudzbērnu ģimenēm.

Ja darba devēju piedāvātās darba vietas pārsniegs minēto sociāli mazaizsargāto bērnu iesniegto pieteikumu skaitu, tad īslaicīgajā nodarbinātībā būs iespējams iesaistīt arī 13-14 gadus vecus bērnus, kuriem vismaz viens no vecākiem ir pensionārs vai persona ar invaliditāti, kā arī bērni un jaunieši, kuri 2018./2019.mācību gadā ir bijuši pilsētas vai valsts mācību priekšmetu olimpiāžu laureāti.

Iesnieguma veidlapu vasaras nodarbinātībai iespējams saņemt Sociālajā dienestā vai arī Ventspils portālā "www.ventspils.lv." Sociālais dienests visus pieteikumus reģistrēs rindas kārtībā.

Bērni vecumā no 13 līdz 14 gadiem varēs būt nodarbināti ne ilgāk par četrām stundām dienā un ne vairāk par 20 stundām nedēļā. Pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu darba devējam bērna darba samaksai 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes pusaudžiem.

Bērni un jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs, darbam vasaras brīvlaikā varēs pieteikties elektroniski no 15.maija Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) mājaslapā www.nva.gov.lv.

Pērn vasaras brīvlaikā tika nodrošināta iespēja strādāt 333 Ventspils pilsētā deklarētiem bērniem un jauniešiem vecumā no 13 līdz 20 gadiem. Pašvaldība pērn šim mērķiem izlietoja 107 002 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)