Banner 980x90

Ventspilnieks Edmunds Andrups kļūst par līderi sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
"Ghetto Games" festivāla laikā norisinājās sacensību "Latvijas spēcīgākās pilsēta" Ventspils posms, kurā piedalījās 129 ventspilnieki un, aizstāvot savu pilsētu, pārcilāja 177 tonnas, kas pagaidām Ventspili padara par piekto spēcīgāko Latvijas pilsētu. Savukārt vērtējumā Latvijas spēcīgākā jauniešu pilsēta, ņemot vērā tikai jauniešu līdz 18 gadu vecumam rezultātus, Ventspils ierindojas otrajā vietā.

Individuālajā vērtējumā vīru konkurencē visas Latvijas topa augšgalā, pārspējot vairāk nekā 1000 citus startējušos vīrus, ierindojās Edmunds Andrups, kurš 50 kg svaru stieni uzspieda iespaidīgas 155 reizes.

Skaļā un jaudīgā "Ghetto Games" atmosfēra nodrošināja ventspilniekiem papildu sparu cīnīties un tas parādījās arī rezultātos! Sīvā cīņā tika izcīnīta otrā vieta šogad iedibinātajā Latvijas spēcīgākās jauniešu pilsētas vērtējumā. Kopā Ventspils vīri, dāmas un jaunieši pacēla 177 480 kg.

Ar šādu rezultātu 2014.gadā bija iespējams saņemt kausu kā vienai no spēcīgākajām pilsētām Latvijā, tomēr šogad gan rezultāti ir auguši, gan pilsētu skaits, kas piedalās sacensībās, ir ievērojami palielinājies. Pēc 14 sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" posmiem Ventspils ieņem 5.vietu, tomēr šogad uz starta izies vēl 11 pilsētas, kas centīsies pārspēt iepriekš uzrādītos pilsētu rezultātus un individuālos rekordus. Ventspils jau 2015.gadā varēja lepoties ar spēka ziņā izturīgāko vīru – Edmundu Andrupu. Šogad Edmunds 50 kg svaru stieni uzspieda 155 reizes, par sešām reizēm uzlabojot savu pagājušā gada rezultātu un pilsētas rezultātu papildinot par 7 750 kg. 2.vietā ar 85 uzspiestajām reizēm ierindojās Gatis Lepste, bet 3. vietā – "Ghetto Games" festivāla galvenais organizators Raimonds Elbakjans, kurš svaru stieni uzspieda 66 reizes. Jauniešu līdz 18 gadu vecumam konkurencē uzvarēja Vladislavs Šapovalovs, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 126 reizes. 2.vietā ierindojās Jānis Plūme, kurš svaru stieni uzspieda 124 reizes, bet 3.vietā palika Everts Žvagiņš, kurš ne tikai uzspieda svaru stieni 110 reizes, bet arī pamanījās piedalīties ielu vingrošanas sacensībās.

Sieviešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Ina Trama, kura 20 kg svaru stieni uzspieda 103 reizes. Ar šādu rezultātu Ina kļūst par vienu no deviņām sievietēm šogad, kurām izdevies pārspēt 100 reižu robežu. Ar 98 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Sandra Zālīte, kura uzvarēja arī blakus notiekošajās armreslinga sacensībās. 3.vietu ieguva Linda Krilovska, kura svaru stieni uzspieda 68 reizes.

Ventspilnieki jau otro gadu piedalās šajās sacensībās. Specigakapilseta.lv cer, ka savas pilsētas aizstāvības liesma ir iedegta, un nākamgad Ventspils pievienosies ekskluzīvam 200 tonnu pilsētu klubam, kurā patlaban ir tikai četras Latvijas pilsētas. Projektu "Latvijas spēcīgākā pilsēta" atbalsta Latvijas Sporta federāciju pārvalde kā sabiedriski nozīmīgu tautas sporta projektu.

Plašāka informācija par sacensību noteikumiem un iepriekšējo posmu rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā: www.specigakapilseta.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)