Banner 980x90

Ventspilniekus aicina piektdienas pastaigā "Iznāc vakara gaismā"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Satikšanās pilsētas ielās, parkos un skvēros, iespēja nesteidzīgi baudīt augstvērtīgu mākslas un kultūras programmu, satikt radus, draugus un kaimiņus! Tas taču ir tik vienreizēji! Un tieši tādēļ "Iznāc vakara gaismā", pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja pasākuma rīkotāji.

Iesākumā, jau no plkst.19.00 iespēja izbaudīt "Vakara terapiju mākslā" pie strūklakas Saules laiviņas, kur būs apskatāmas divas mākslas ekspozīcijas - Facebox un Therapy, ko veidojusi māksliniece Agneses Melbārde.

Facebox ir neona krāsu tehnikā gleznotas lielformāta gleznas, kas tiek eksponētas īpaši veidotos faceboxos. Savukārt Therapy ir šīs pašas mākslinieces kopprojekts sadarbībā ar komponistu un marimbas virtuozu Rihardu Zaļupi. Ekspozīcija sastāvēs no 9 gleznām un īpaši šai izstādei radītas mūzikas.

Īsta jautrība un Indiāņu izdarības ieplānotas Dzirnavu laukumā, kur plkst.19.00 sāksies Dārza svētki bērniem. Kopā ar dārza indiāņiem varēs pūst krāsainos ziepju burbuļus, krāsot sapņu ķērājus un ar spalvu matos iemūžināt ģimenes kopbildi improvizētā fotosalonā.

Uz muzikālu pieturu Jam Session Kuldīgas un Lielās ielas krustojumā aicinās Ventspils jaunie mūziķi. Bērniem un jauniešiem noteikti patiks mākslas instalācijas - Krāsēdieni, kas būs apskatāmas Ventspils Jauniešu mājas pagalmā. Krāsēdiens ir piecas divmetrīgas interaktīvi mākslinieciskas "uzkodas", kas pagatavotas no finiera, krāsas un skrūvēm, turklāt izdveš skaņas un gaismojas - atmosfērīga telpa, kas piedāvā uzspēlēt asociāciju spēles un reizē arī vizuāli izklaidē.

Visam pa vidu – Rātslaukumā - pastaigas apmeklētāji varēs piedalīties literārās balvas Sudraba tintnīca pasniegšanas ceremonijā, kam sekos jaunā Jāņa Lūsēna un Inga Pētersona koncertprogramma Romantika ar liriskām un smeldzīgām dziesmām. Vēlāk Elza Rozentāle piedāvās meditatīva miera un enerģētiska prieka kokteili dvēselei - etno-džeza koncertu "Putna Lidojums". Pastaigas ietvaros notiks arī andele tirgū. Savukārt uz Valzivs klāja Lielajā laukumā tieši blakus jaunatklātajai strūklakai "Fregate Valzivs", vieta atvēlēta īpašajam Pastaigas krodziņam un ballei, kurā spēlēs tautā iemīļotā grupa Bellacord.

Līdz pat vieniem naktī jauniešu iecienītajā Zaļā namiņa pagalmā notiks hipsterīgs pasākums kopā ar DJ Siram vinilla plašu mūziku un džeza mūziķu improvizācijām. Tā būs vieta un laiks čilošanai, čalošanai un draudzīgai pasēdēšanai.

26. augustā īpaši pasākumi notiks arī citviet pilsētā - Teātra namā "Jūras vārti" būs apskatāma J.Kupča personālizstāde "Zudušos ciemus meklējot" un grafikas plenēra "Ventspils Dokumenta 2016" dalībnieka R.Hroloviča izstāde. Visus kino mīļus gaidīs Kino Rio ar īpašu kino repertuāru. Krodziņa "Zītari" vasaras dārzā notiks dzīvās mūzikas vakars. Meksikāņu restorānā "TEX MEX"- meksikāņu ēdienu gatavošana terasē Viva la Mexica. Bārā «Landora» - vakars DISCO noskaņās, bet kuģu prožektoru gaismā, apspriest pilsētā redzēto un dzirdēto ielūdz kafejnīca "Ostas 23".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)