Banner 980x90

Ventspils Augstskola ar jauna projekta palīdzību cer veicināt jauniešu uzņēmējdarbību

Rīga, 8.okt., LETA. Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrs sācis jaunu projektu "CREAzone/ Reinvent", lai jauniešiem palīdzētu apvienot uzņēmējdarbības modeļus un radošumu jaunos un daudzsološos uzņēmumos, aģentūru LETA informēja augstskolas Mūžizglītības centra pārstāvji.

Projekta mērķa grupa ir 240 jaunieši no Latvijas un Lietuvas vecumā no 18 līdz 25 gadiem.

Tā īstenotāji skaidro, ka galvenā problēma, kurai projekts pievērš uzmanību, ir augstais bezdarba līmenis, īpaši jauniešu vidū, kas rodas no būtiskajām atšķirībām starp programmā iekļautajiem reģioniem un galvaspilsētām. Lai šo problēmu risinātu, projekta partneri veicinās jauniešu uzņēmējdarbību un mudinās izmantot pastāvošo vietējo potenciālu starptautiskas uzņēmējdarbības izaugsmei.

Projekts sastāv no pieciem posmiem - katrs septiņu mēnešu garumā. Projekta īstenošanas laikā jaunieši gūs ne tikai praktiskas zināšanas, kā attīstīt biznesa ideju, bet arī iepazīsies ar aktuālajiem jautājumiem, kas svarīgi mūsdienu biznesa vidē.

Pēc katra posma dalībnieku skaits tiks samazināts, nākamajā posmā piedalīties aicinot progresīvākos un motivētākos iepriekšējo posmu dalībniekus.

Lai labāk izprastu šo projektu, tiek organizētas prezentācijas dažādās Latvijas pilsētās. Ventspilī projekta prezentācija notiks 10.oktobrī plkst.16, Ventspils Augstskolas D103.auditorijā. Reģistrēties pasākumam iespējams elektroniski mājaslapā "https://ej.uz/2g11".

Projekta vadošais partneris ir Kauņas Tehniskā universitāte. Pārējie projekta partneri ir Ventspils Augstskola, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Lietuvas biznesa konfederācija.

Projekts tiek finansēts no Eiropas Reģionālā attīstības fonda. Tā kopējais budžets ir 939 115 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)