Banner 980x90

Ventspils Augstskolā izveidota jauna maģistra studiju programma "Valoda un kultūrvide"

Ventspils, 19.jūn., LETA. Ventspils Augstskolā (VeA) izveidota jauna maģistra studiju programma "Valoda un kultūrvide", aģentūru LETA informēja VeA sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jēkabsone.

Jaunā akadēmiskā maģistra studiju programma studentiem dos iespēju padziļināti apgūt starpkultūru komunikācijas procesus un izprast to darbību mūsdienu uzņēmējdarbības vidē. Studiju programmas nepieciešamību apliecina vairāki uzņēmumi, kuriem ir nepieciešami speciālisti, kuri pārzin komunikācijas procesus dažādās kultūrās, skaidroja VeA pārstāve.

Akadēmiskās maģistra programmas īstenošanā ir ņemti vērā darba devēju viedokļi par nepieciešamību studiju programmu orientēt uz starptautisko plašsaziņas mediju valodas analīzi un iekļaut studiju priekšmetus, kuri analizētu iespējas uzņēmumu starptautiskās konkurētspējas palielināšanā, iesaistot plašsaziņas medijus mārketinga radošajās aktivitātēs.

Studiju programmas ilgums būs divi gadi, un programmas absolventi iegūs humanitāro zinātņu maģistra grādu. Studiju programmā studentiem būs iespēja izvēlēties vienu no diviem apakšvirzieniem: valodas un kultūrvidi starpkultūru komunikācijā vai valodas un kultūrvidi valodniecībā. Studiju programmā tiks piedāvāta iespēja apgūt kādu no trīs specializācijām: vācu valodu un kultūru, krievu valodu un kultūru vai angļu valodu un kultūru.

VeA ir iesniegusi visus nepieciešamos dokumentus jaunās studiju programmas licencēšanai. Licencēšanas komisija šonedēļ ieradīsies augstskolā un izvērtēs studiju programmu, tiksies ar augstskolas vadību, docētājiem, kā arī iepazīsies ar VeA materiāltehnisko bāzi.

VeA pirmos studentus jaunajā studiju programmā plāno uzņemt šajā rudenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)