Banner 980x90

Ventspils Augstskola par 1,77 miljoniem eiro modernizēs datorzinātņu un elektronikas studiju programmas

Ventspils, 1.nov., LETA. Ventspils Augstskola (VeA) par 1,77 miljoniem eiro modernizēs piecas datorzinātņu un elektronikas studiju programmas, aģentūru LETA informēja VeA sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jēkabsone.

Projekta "Ventspils Augstskolas STEM mācību programmu modernizācija" mērķis ir modernizēt bakalaura un maģistra programmas "Datorzinātnes", bakalaura un profesionālā maģistra studiju programmas "Elektronika" un profesionālo bakalaura studiju programmu "Kuģu navigācijas elektronika". Ar abreviatūru STEM tulkojumā no angļu valodas saprot zinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātikas studiju programmas, projekta nosaukumu skaidroja VeA.

VeA parakstījusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par šī projekta īstenošanu.

Projekta mērķis ir vērsts uz Ventspils un visa Kurzemes reģiona attīstību, ko pilnvērtīgi var nodrošināt tikai ar visam reģionam nepieciešamā darba spēka attīstību, minētajās studiju programmā sagatavojot darba tirgum atbilstošas kvalifikācijas speciālistus, skaidroja Jēkabsone.

Ieguldījumi tiks veikti augstskolas laboratorijās un auditorijās, tai skaitā uzlabojot pieeju cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī nodrošinot studiju programmās nepieciešamās tehnoloģijas un ieviešot augstskolai nepieciešamos informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumus. Tas dos iespēju studentiem strādāt ar jaunākajām tehnoloģijām un iegūt iespējami daudz praktisku iemaņu, piebilda VeA pārstāve.

Studiju programmu modernizācija notiks sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi, nozares uzņēmumiem un tos apvienojošām nozaru asociācijām - piemēram, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociāciju (LIKTA) un Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociāciju (LETERA).

Kopējās projekta izmaksas ir 1 773 671 eiro, no tām 1 507 620 eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, bet pārējās izmaksas segs no valsts budžeta.

Projekts tiks īstenots līdz 2020.gada beigām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)