Banner 980x90

Ventspils bibliotēkā iespējams izmēģināt bezmaksas datubāzes

Līdz ar jaunā mācību gada sākšanos, Ventspils bibliotēkā sadarbībā ar Latvijas Valsts aģentūru "Kultūras informācijas sistēmas" piedāvā lielisku iespēju testēt ārzemju pilntekstu datubāzes, pilsētas informācijas portālam norāda Ventspils pilsētas pašvaldības pārstāvis.

Bezmaksas izmēģinājumu laikā bibliotēkas lietotāji varēs ne tikai iepazīties ar datubāzu saturu, bet arī veikt sev nepieciešamas informācijas meklēšanu, atlasi un izguvi datubāzēs, kuras nav iekļautas Ventspils bibliotēkas abonēto datubāzu sarakstā.

Pašreiz Ventspils bibliotēkā ir iespējams testēt "SpringerLink" datubāzi, kas piedāvā pieeju vairāk kā 2500 izdevniecības "Springer" žurnāliem angļu un vācu valodā. Datubāzē pieejami pilno tekstu žurnāli dažādās zinātnēs: biomedicīna, dabas zinātne, humanitārās, sociālās un tiesību zinātnes, medicīna, inženierzinātne, zemes un vides zinātnes, ķīmija, datorzinātne, matemātika un statistika, fizika un astronomija. "SpringerLink" datubāzes izmēģinājums būs pieejams līdz 2012.gada 15.novembrim.

Arī turpmāk Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē www.biblioteka.ventspils.lv sadaļā "Abonētās datubāzes" (Izmēģinājuma pieejas datubāzes) būs atrodama gan informācija par datubāzu bezmaksas izmēģinājumiem, gan nodrošināta piekļuve datubāzu testēšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)