Banner 980x90

Ventspils biznesa atbalsta centra jauno telpu atklāšanu pārceļ uz februāri

Ventspils, 24.janv., LETA. Ventspils biznesa atbalsta centra jauno telpu iekārtošanas darbi ir aizkavējušies, tādēļ telpu atklāšana ir pārcelta uz februāra otro pusi, aģentūru LETA informēja centra vadītāja asistente Santa Serdjukova.

Iepriekš tika ziņots, ka jaunās centra telpas Pils ielā 17 plānoja atklāt šonedēļ. Telpu remonts un iekārtošanas darbi vēl nav pilnībā pabeigti, jo bija iekavējusies mēbeļu izgatavošana pēc pasūtījuma. Kā atzina Serdjukova, pašlaik centra telpās vēl jāsavelk vadi un jāveic citi sīki, bet svarīgi darbi, lai jauno telpu iekārtošanu pilnībā pabeigtu. Darbi vēl galvenokārt jāveic koprades telpās, bet vadītāja un vadītāja asistenta biroja telpas nākamnedēļ būšot gatavas darbam.

Visus jauno telpu iekārtošanas darbus plānots pabeigt līdz februāra vidum, un centra jauno telpu atklāšana plānota februāra otrajā pusē. Precīzs atklāšanas datums pagaidām nav zināms.

Jau ziņots, ka pagājušā gada rudenī izveidotais Ventspils biznesa atbalsta centrs izvērsīs plašāku darbību, sākot nomāt telpas vecpilsētā, bet vienlaikus turpinot darbu arī līdzšinējās centra telpās Ventspils Augstskolā (VeA).

Ventspils Augsto tehnoloģiju parks parakstījis līgumu ar banku "Citadele" par telpu nomu Ventspils vecpilsētā, Pils ielā 17, Ventspils biznesa atbalsta centra paplašināšanai. Viens ēkas stāvs būs atvēlēts Ventspils biznesa atbalsta centra darbībai.

Esošajiem un topošajiem uzņēmumiem būs pieejamas gan koprades, gan individuālā darba telpas.

Koprades telpas darbam ikviens interesents varēs izmantot bez maksas, savukārt individuālās telpas gan Pils ielā 17, gan Ventspils Augstskolā, Inženieru ielā 101, uzņēmēji darbības sākšanas fāzē varēs izmantot ar pašvaldības atbalstu. Iesācējuzņēmumiem, kuru darbības ilgums nepārsniedz trīs gadus, pieejams 50% atbalsts telpu nomai, savukārt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) uzņēmumiem neatkarīgi no uzņēmuma vecuma pašvaldība sniegs 100% atbalstu telpu nomai pirmajā gadā un 50% apmērā - turpmākajos gados.

Papildus Ventspils pilsētas domes finansējumam telpu iekārtošanai Pils ielā tiks izmantots arī Kurzemes plānošanas reģiona piešķirtais finansējums 5195 eiro apmērā, ko Ventspils pašvaldība saņēma kā godalgu konkursā "Pašvaldību atbalsta pasākumi uzņēmējdarbības sekmēšanai".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)