Banner 980x90

Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar VARAM izstrādājis valsts līmeņa risinājumu e-adreses izmantošanai

Ventspils, 29.marts, LETA. Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) izstrādājis valsts līmeņa risinājumu e-adreses izmantošanai, aģentūru LETA informēja Ventspils Digitālā centra mārketinga speciāliste Kristīne Bergmane-Korāte

No šī gada 1.jūnija valsts un pašvaldību iestādēm saziņai ar fiziskām personām obligāti būs jāizmanto elektroniskā adrese jeb e-adrese. Lai atvieglotu e-adreses lietošanu valsts un pašvaldību iestādēm, Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar VARAM ir izstrādājis valsts līmeņa risinājumu e-adreses izmantošanai.

Valsts un pašvaldību iestādēm, kurām nav pašām savu sistēmu e-adreses izmantošanai, Ventspils Digitālais centrs piedāvā risinājumu - tīmekļa platformu "Parvaldiba.lv". Jau pašlaik iespējams pieteikties sistēmas izmantošanai interneta vietnē. Līdz šim interesi ir izrādījušas jau 60 valsts un pašvaldību iestādes, informēja Bergmane-Korāte. Lai saņemtu e-adresi, iestādei jābūt iekļautai Uzņēmumu reģistra Publisko personu un iestāžu sarakstā.

Elektroniskā adrese ir vienots risinājums valsts pārvaldē, lai elektroniskā vidē nodrošinātu garantētu, drošu un ērtu oficiālo saziņu starp valsts iestādēm un privātpersonām. No 1.jūnija e-adrese būs obligāti jāizmanto valsts un pašvaldību iestādēm, plānošanas reģioniem, valsts augstskolām un zinātniskiem institūtiem, publiskiem nodibinājumiem, prokuratūrai un privātpersonām, kam deleģēts valsts pārvaldes uzdevums.

Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar VARAM iepriekš izstrādājis un uztur arī Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru pakalpojumu vadības sistēmu, kurā līdz šim reģistrēti 140 400 pakalpojumu pieteikumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)