Banner 980x90

Ventspils dome pieprasījusi VVD maksimāli ātru rīcību un sabiedrības informēšanu jautājumā par ogļu putēšanas ierobežošanu

Rīga, 19.jūl., LETA. Ventspils pilsētas dome pieprasījusi Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālajai vides pārvaldei maksimāli ātru rīcību un sabiedrības informēšanu jautājumā par pasākumiem ogļu putēšanas ierobežošanai, aģentūru LETA informē Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs ("Latvijai un Ventspilij").

Ventspils pilsēta vērsusies arī pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK), norādot, ka VVD darbs un uzņēmuma AS "Ventspils tirdzniecības osta" darbības ir nepietiekamas, lai novērstu ogļu putēšanu, un pēc Blumberga teiktā, "ministrs solījis enerģiski iesaistīties šī jautājuma risināšanā."

Reaģējot uz saņemtajām sūdzībām par ogļu putēšanu pilsētā un nolūkā piedalīties vides kvalitātes jautājumu risināšanā, lai nodrošinātu pašvaldības iedzīvotāju tiesības dzīvot labvēlīgā vidē, dome prasa, lai uz piektdien, 20.jūlijā, plānoto Ventspils reģionālās vides pārvaldes tikšanos ar "Ventspils Tirdzniecības ostas" vadību tiktu uzaicināti arī Ventspils pilsētas domes vadības pārstāvji.

Tāpat dome pieprasa nodrošināt maksimālu sabiedrības informēšanu par pasākumiem ogļu putēšanas ierobežošanai konkrētā uzņēmuma teritorijā, kas vienīgais Ventspilī atklātā veidā pārkrauj akmeņogles, un piektdien, pēc paredzētās apspriedes organizēt publisku preses konferenci vai tikšanos ar pilsētas iedzīvotājiem, piedaloties VVD un uzņēmuma pārstāvjiem.

Ventspils vairākkārt vērsusies gan pie VVD, gan AS "Ventspils Tirdzniecības osta", ar prasījumu nekavējoties veikt pasākumus putēšanas novēršanai.

"Dome, lai gan nav atbildīga un tai ir ļoti ierobežotas iespējas ietekmēt uzņēmumu piesārņojošo darbību, uzskata, ka uzņēmuma veiktā dzelzceļa vagonu izkraušanas teritorijas un piebraucamo ceļu mitrināšana nav pietiekoša, un lai novērstu putēšanu, nepieciešams nodrošināt arī beramkravu uzglabāšanas kaudžu mitrināšanu vai līdzvērtīgu apstrādi putēšanas mazināšanai," saka Blumbergs.

Viņš uzsver, ka "pašvaldība labi apzinās, ka gaiss Ventspilī ieilgušā sausuma dēļ ir putekļains", taču tas neatbrīvojot uzņēmumus no atbildības ievērot atļauju nosacījumus.

Lai operatīvi reaģētu uz iedzīvotāju sūdzībām par vides problēmām, pašvaldība aicina iedzīvotājus konkrētu sūdzību gadījumā vērsties kontrolējošajā iestādē - Valsts vides dienesta Ventspils reģionālajā vides pārvaldē vai VVD.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)