Banner 980x90

Ventspils dome: Uzņēmēji saklausījuši pašvaldības nākotnes plānus attiecībā uz vecpilsētas renovāciju

Ventspils, 1.dec., LETA. Uzņēmēji saklausījuši Ventspils pašvaldības nākotnes plānus attiecībā uz vecpilsētas renovāciju, atzina Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks ("Latvijai un Ventspilij"), pasniedzot apbalvojumus labākajiem viesu izmitināšanas un ēdināšanas uzņēmumiem Ventspilī.

Šogad Ventspilī atvērtas piecas jaunas kafejnīcas un trīs naktsmītnes, un daļa no tām - vecpilsētā. "Es domāju, ka uzņēmēji ir saklausījuši Ventspils pašvaldības nākotnes plānus attiecībā uz vecpilsētas renovāciju, noticējuši tās izaugsmei un ir ar mieru investēt. Esmu pārliecināts, ka nākotnē mēs sagaidīsim līdzīgus projektus privātus, pašvaldības un, iespējams, valsts, jo arī valstij būs jādomā, ko darīt ar saviem īpašumiem," sacīja Ošenieks, vakar Ventspils Livonijas ordeņa pilī apbalvojot konkursa uzvarētājus.

Par labāko viesnīcu Ventspilī šogad atzīta "Jūras brīze", otrajā vietā ierindojot viesnīcu "Raibie logi", bet trešajā vietā - olimpiskā centra "Ventspils" viesnīcu.

Viesu namu grupā uzvarējis viesu nams "Marbella", otro vietu ieguvis "Veldzes nams", bet trešo vietu - viesu nams "Zītari".

Brīvdienu māju grupā pirmā vieta piešķirta brīvdienu mājai "Namelis", bet otro un trešo vietu attiecīgi ieguvušas brīvdienu mājas "Jūra" un "Pliederi".

Grupā "Naktsmītnes privātmājā un apartamenti" galveno balvu saņēmuši apartamenti "40 Saules", bet otro un trešo vietu - attiecīgi "Ventspils Rātslaukuma apartamenti" un apartamenti "Amrai".

Hosteļu un jauniešu mītņu grupā uzvarējusi Ventspils Augstskolas tūristu viesnīca. Otrā vieta tikusi dienesta viesnīcai "Venta", bet trešā vieta - "Strādnieku viesnīcai".

Pēc ekspertu komisijas ierosinājuma nolemts piešķirt pateicības rakstus vairākām naktsmītnēm īpašās, konkursa nolikumā neiekļautās nominācijās. Ventspils Piejūras kempings godināts par velosipēdistiem draudzīgāko naktsmītni. Viesu namam "Vasarnīcu 17" izteikta pateicība par veiksmīgāko izmitināšanas uzņēmuma debiju 2017.gadā, bet naktsmītnei privātmājā "Bērzi" - par veiksmīgāko un personīgāko komunikāciju ar viesiem.

Visi uzvarētāji saņēma Ventspils pilsētas domes atzinības rakstus. Pirmo vietu ieguvējiem būs iespēja bez maksas izvietot reklāmu 2018.gada Ventspils tūrisma brošūrā, kartē un tūrisma avīzē. Otro vietu ieguvēji varēs reklāmu bez maksas izvietot 2018.gada Ventspils tūrisma kartē un avīzē, bet trešo vietu ieguvēji - 2018.gada Ventspils tūrisma avīzē. Ventspils pilsētas dome veic konkursa rezultātu paziņošanu un konkursa pirmo trīs vietu ieguvēju popularizēšanu plašsaziņas līdzekļos.

Naktsmītņu izvērtēšanu veica neatkarīgu ekspertu komisija, apsekojot 78 naktsmītnes, no kurām trīs - pirmo reizi. Visi jaunpienācēji - viesu nams "Marbella", brīvdienu māja "Pliederi" un "Ventspils Rātslaukuma apartamenti" - iekļuvuši uzvarētāju trijniekā dažādās grupās.

Konkurss "Labākais izmitināšanas uzņēmums Ventspilī" notiek kopš 2007.gada.

Pašlaik Ventspilī naktsmājas piedāvā 106 izmitināšanas vietas, kurās var izmitināt kopumā 2996 cilvēku. No tām septiņas ir viesnīcas ar 448 vietām, 16 apartamenti ar 222 vietām, 25 viesu mājas ar 523 vietām, 15 brīvdienu mājas ar 135 vietām, 12 naktsmītnes privātmājā ar 125 vietām, četri hosteļi ar 528 vietām, divi kempingi un telšu laukumi ar 892 vietām un 25 dzīvokļi daudzdzīvokļu mājās ar 123 vietām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)