Banner 980x90

Ventspils glābējsilītē ievietots rotaļu zaķis

Trešdienas, 24.decembra, naktī Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļā atskanēja signāls, liecinot, ka glābējsilītē jeb "Baby Box" ir ievietots bērns. Slimnīcas personāls, atverot glābējsilīti, atklāja, ka tajā ievietota rotaļlieta – zaķis, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv ziņo slimnīca.

Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļas Pediatrijas dienesta vadītāja Ieva Ozola uzsvēra tās dienas dežūrējošā personāla profesionalitāti, jo, atskanot signālam par ievietoto mazuli, viss tika izpildīts atbilstoši paredzētajai kārtībai.

Kad pēc bērna ielikšanas tiek aizvērtas glābējsilītes durtiņas, dežūrmāsu postenī atskan signāls un iedegas sarkanā trauksmes lampa. Pēc signāla atskanēšanas, aptuveni minūtes laikā pie gultiņas ierodas medicīnas personāls. "Ja glābējsilītē būtu nonācis bērniņš, nevis rotaļu zaķis, tad bērniņam tiktu sniegta nepieciešamā medicīniskā aprūpe un pēc tam par to tiktu ziņots attiecīgajām iestādēm," skaidroja Ozola.

Notikušo Ventspils slimnīcas bērnu nodaļā neuztver negatīvi, jo zināmā mērā tā bija kā laba pārbaude personālam, tomēr Pediatrijas dienesta vadītāja aicina iedzīvotājus glābējsilīti uztvert nopietni un turpmāk labvēļiem savas dāvanas vest uz nodaļu pašiem vai arī vienoties par to piegādāšanu, iepriekš zvanot pa tālruni 63622355.

Rotaļu zaķis – nosvērts un nomērīts – turpmāk "dzīvos" Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļā, kur tas iecelts labā gariņa statusā un priecēs visus, kas šeit uzturēsies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)