Banner 980x90

Ventspils iegulda 265 000 eiro pilsētas datortīkla uzlabošanā

Rīga, 13.jūn., LETA. Ieguldot 265 000 eiro, Ventspils pilsētas pašvaldības optiskā datu pārraides tīkla maģistrālo līniju ātrdarbība sasniegusi 100 gigabitus sekundē (Gbps), aģentūru LETA informēja Ventspils Digitālā centra mārketinga speciāliste Kristīne Bergmane-Korāte.

Lai šo kapacitāti varētu pilnībā izmantot, tiek nomainīta ne tikai datortīkla komutāciju nodrošinošā aparatūra, bet tiek uzstādīti arī moderni klastera režīmā strādājoši ugunsmūri un jauni galvenie serveri, skaidroja Bergmane-Korāte.

Viņa norāda, ka veiktie uzlabojumi ļaus nodrošināt infrastruktūras kapacitāti, kas ir nepieciešama aizvien pieaugošā datu apjoma apstrādei, palielinās datorsistēmu ātrdarbību, tā uzlabojot darba ražību to lietotājiem un nodrošinās aizsardzību pret jaunākajiem kiberuzbrukumiem.

Bergmane-Korāte atzīmēja, ka Ventspils kopš 2003.gada, kad realizēja pēdējo valsts investīciju programmu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, kas nodrošināja 48 Ziemeļkurzemes pašvaldību pieslēgumus Ventspils datu centram un e-Ventspils projektā izveidotās infrastruktūras pieejamību visām reģiona pašvaldībām, ir piedalījusies pašvaldību un valsts koplietošanas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju infrastruktūras veidošanā.

Ventspils Digitālais centrs 11.gadu turpina sniegt atbalsta dienesta pakalpojumus visām publiskajām bibliotēkām Latvijā, kopš 2007.gada pilda tam uzticēto pašvaldības vadošā IT kompetenču centra lomu, Digitālā centra izstrādāto pakalpojumu vadības sistēmu izmanto visi 111 valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri, kā arī Digitālā centra izveidoto bezmaksas e-adreses pārlūku izmanto vairāk nekā 1100 valsts un pašvaldību institūciju.

Projekta "Koplietošanas IKT resursu attīstība pašvaldību vajadzībām" kopējais ieguldījumu apjoms ir 1,5 miljoni eiro, no kuriem ERAF finansējums veido 1,275 miljonus eiro, Latvijas valsts budžeta dotācija - 45 000 eiro, bet pašvaldības finansējums - 180 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)