Banner 980x90

Ventspils izglītības iestādēs plāno ieviest gaisa kvalitātes monitoringa sistēmu

Rīga, 24.okt., LETA. Ventspils pilsētas pašvaldības informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pilotprojektu konkursā finansējumu ieguvis SIA "VN Universe" projekts "Gaisa kvalitātes monitorings skolās un bērnudārzos", aģentūru LETA informēja Ventspils Digitālā centra pārstāvis Gints Korts.

Uzņēmums plāno izstrādāt un izvietot sensorus individuālai temperatūras, mitruma un oglekļa dioksīda (CO2) uzskaitei skolās, nevelkot jaunus vadus un neveicot telpu renovāciju.

Izstrādātais produkts sastāvēs no radio sensoriem un projekta gaitā izstrādātas programmatūras, kas dos iespēju skolotājiem un skolu pārvaldītājiem tiešsaistē sekot līdzi, kādos apstākļos uzturas bērni un kādas ir gaisa izmaiņas, telpās veicot regulāru ventilāciju.

Kopējās projekta izmaksas ir 18 457 eiro. Ventspils pašvaldības atbalsts ir 80% jeb 14 765 eiro apmērā.

Kopumā Ventspils IKT pilotprojektu finansēšanas konkursam tika iesniegti pieci pieteikumi, kurus izvērtēja Ventspils pilsētas domes Uzņēmējdarbības veicināšanas komisija, pieņemot lēmumu atbalstīt vienu projektu.

Konkursa mērķis ir atbalstīt jaunos un arī jau esošos uzņēmumus inovatīvu projektu realizēšanā, veidojot Ventspili kā viedo tehnoloģiju centru.

Pirmajās divās Ventspils IKT pilotprojektu finansēšanas konkursa kārtās kopā atbalstīti un realizēti jau deviņi projekti, kas tiek veiksmīgi attīstīti un tiek piedāvāti arī citiem pasūtītājiem, stāstīja Korts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)