Banner 980x90

Ventspils jaunajā mācību gadā turpinās atbalstīt trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītības iegūšanu

Rīga, 5.sept., LETA. Motivējot jauniešus no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kuri apgūst mācību programmu augstskolās un tehnikumos, turpināt mācības, Ventspils pašvaldība arī šajā mācību gadā sniegs finansiālu atbalstu pabalsta veidā, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas Sociālā dienesta Sabiedrisko attiecību speciāliste Olga Griķe.

Ventspils pilsētas pašvaldības pabalsts talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai tiek piešķirts divas reizes gadā - pēc ziemas un pēc pavasara sesijas vai semestra beigām. Pabalsta piešķiršanas kārtību regulē Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi.

Katra semestra pabalsta apmērs ir atkarīgs no jaunieša sekmēm, kāda līmeņa izglītības iestādē jaunietis mācās, kā arī no tā, vai izglītību iegūst mācību iestādē, kas atrodas Ventspilī vai citā administratīvajā teritorijā. Ņemot vērā iepriekš minēto, minimālais pabalsts semestrī ir 356 eiro apmērā, bet maksimālais - 846 eiro apmērā.

Ventspils pilsētas Sociālais dienests informē, ka ik gadu beidzoties rudens semestrim un ziemas sesijai augstskolās un tehnikumos, jaunieši no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, tiek aicināti saņemt pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai.

Personai, kas pretendē uz pabalstu, Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums un mācību iestādes izsniegts dokuments, kas apliecina sesijas vai semestra rezultātus.

Griķe minēja, ka Ventspils ir vienīgā pašvaldība Latvijā, kura talantīgiem jauniešiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm piešķir sociālo pabalstu izglītības turpināšanai. Šādu pabalstu studentiem pašvaldība piešķir jau kopš 2003.gada.

Šī gada pirmajos astoņos mēnešos pabalsts talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai ir izmaksāts 18 Ventspilī deklarētiem jauniešiem, vidējais pabalsta apmērs ir 520 eiro, kopā izmaksāti 11 000 eiro. Kopumā šajā gadā pašvaldības budžetā šim mērķim ir rezervēti 19 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)