Banner 980x90

Ventspils muzejs aicina uz dzintarotās Muzeju nakts pasākumiem

Sestdien, 17.maijā starptautiskajā Muzeju nakts akcijā noslēgsies Muzeju nakts trīs gadu cikls, kas iezīmēja trejkrāsaino dzintara tapšanas ceļu. Iepriekšējos gados godinājām dzintara auklētājus – zilo jūru un zaļo mežu. Šogad sārtajam dzintaram jāiemirdzas visā tā spožumā. Ventspils muzejs šajā dienā piedāvās arī savu versiju par dzintaru, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils muzejā.

Livonijas ordeņa pilī, no plkst.22.30 sāksies muzikāla programma "Dzintara jaunatne dzied", kurās mūsu dzintara dziesmas (latviešu tautas dziesmas) tiks atskaņotas marimbas un perkusiju muzikālajās variācijās (L.Rubīna, G.Kaģis), savu dzintaraino sniegumu pievienos Ventspils Mūzikas vidusskolas Vokālās nodaļas audzēknes un deju grupa. Visa pils būs atvērta apmeklētājiem, pils zālēs sastapsiet līdz nepazīšanai pārvērtušos muzeja vēsturniekus, restauratorus un arī divus no septiņiem 14.gs. pils bruņiniekiem, kas visi būs gatavi iepriecināt muzeja nakts viesus ar stāstiem par pili. Pils pagalmā vasaras sezonu atklās arī lokšāvēji. Muzeju nakts pilī noslēgsies pusvienos naktī.

Ventspils Amatu māja Muzeju naktī gaida no plkst.22.00 uz Praktiskā dzintara iepazīšanu, sākot ar Ventspils fotokluba izstādes atklāšanu Dzintars sarkanais, kas turpināsies ar dziesmām un atrakcijām ansambļa Ziedu laiks izpildījumā un īsta ēdamā dzintara gatavošanu. No vienpadsmitiem līdz pusnaktij Amatu mājā saimniekos Dzintara dziednīca un Vilnis Brils, dziednīcas saimnieks, iepazīstinās ar dziednīcā darinātajām ziedēm, krēmiem un pat dzintara eļļu, kas visādā veidā palīdzēs gan veselībai, gan skaistumam.

Herberta Dorbes muzejs "Senču putekļi" gaidīs visus tos, kam prātā ne tikai dzintarkrāsas medus, bet arī bites, kas to gādā, jo muzejs, sadarbībā ar Ventspils biškopju biedrību, aicinājis biškopjus pulcēties un iepazīt Rakstnieka bišu dravas medu. Notikumu bagātinās pašu biškopju gādātais vizuālais materiāls un visa medošana notiks no plkst.22.30 līdz 00.30.

Muzeju nakts Ventspils muzejā - pilī, Amatu mājā un H.Dorbes muzejā - būs bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)