Banner 980x90

Ventspils muzejs aicina uz konferenci "Herbertam Dorbem – 120"

Piektdien, 28.martā plkst.11.00 Livonijas ordeņa pilī notiks konference "Rakstniekam un pedagogam Herbertam Dorbem – 120", kas veltīta Herberta Dorbes daudzpusīgajai personībai, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils muzejā.

Rakstniekam, pedagogam, novadpētniekam Herbertam Dorbem šogad 120. jubilejas gads. Virkne pasākumu Ventspils muzejā, pilsētas un novada bibliotēkās jau notika februārī – Herberta Dorbes dzimšanas dienas mēnesī. Konference būs kā šo pasākumu turpinājums.

Par izglītības iestādēm Ventspilī 20.gs. gadsimta sākumā, kad Herberts Dorbe ieguva izglītību, konferencē runās vēsturniece Ingrīda Štrumfa. Par Dorbes literāro mantojumu referēs literatūrvēsturnieks Viesturs Vecgrāvis. Savukārt, to kā Dorbes dzeju bērniem uztvēra mazie lasītāji 20.gs. 20.-30.gados gados un kā šodien, salīdzinās dzejniece, bibliotēkas darbiniece Dace Frīdenberga. Ieskatu "Senču putekļu" atmosfērā, kad tur dzīvoja Dorbes ģimene, sniegs mutvārdu vēstures pētniece Māra Zirnīte. Vai šodien ventspilnieki lasa grāmatas, kā iesaistīt lielus un mazus lasīšanas procesā stāstīs Gāliņciema bibliotēkas vadītāja Iveta Skapste. Par rakstnieka Herberta Dorbes muzeja "Senču putekļi" darbu Ventspils dzejnieku, rakstnieku literāro mantojumu popularizēšanā runās muzeja vadītāja Inese Aide.

Konferences norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Ikviens interesents, un īpaši Ventspils skolotāji un literāti, aicināti apmeklēt konferenci. Konferences programma pieejama šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)