Banner 980x90

Ventspils muzejs sāks piedāvāt jaunu programmu par medicīnu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ventspils muzejs no 1.februāra līdz 20.maijam piedāvās apmeklēt jaunu muzejpedagoģisko programmu "Cilvēka ķermenis - fabrika", kas veltīta medicīnai, aģentūru LETA informēja Ventspils muzeja Vēstures nodaļas speciāliste Inese Māla.

Programma, kas paredzēta pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas audzēkņiem, kā arī devītās klases skolēniem sadarbībā ar skolotāju, izveidota uz medicīnai veltītās un kopš oktobra Ventspils muzejā skatāmās izstādes "Anatoms. Cilvēka ķermeņa fabrika" bāzes.

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja izstādes "Anatoms. Cilvēka ķermeņa fabrika" radošā komanda piedāvā iztēloties ķermeni kā fabriku, kurā aknas darbojas kā ķīmiskās pārstrādes rūpnīca, plaušas nodrošina ventilāciju, bet smadzenes ir dators. Cilvēka ķermeņa norisēs var ielūkoties gan ar anatomisku preparātu, gan anatoma Andreasa Vezālija grāmatas "De humani corporis fabrica" virtuālajām lappusēm, gan mākslinieka H.M.Lederera animācijas video, kas veidots gan pēc vācu ārsta un mākslinieka Frica Kāna 1926.gadā radītā darba "Cilvēks kā industriāla pils", gan latviešu mūsdienu jauno mākslinieku darbiem un komiksiem.

Savukārt otra medicīnai veltītā izstāde "Medicīna Ventspilī", kas apskatāma Ventspils Livonijas ordeņa pils izstāžu zālē, veidota no Ventspils muzeja krājuma. Šajā izstādē var uzzināt arī par slimnīcu vēsturi Ventspilī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)