Banner 980x90

Ventspils mūzikas vidusskolas ēkas būvniecībā konstatētās neatbilstības ugunsdrošības prasībām novērsīs nedēļas laikā

Rīga, 6.jūn., LETA. Ventspils mūzikas vidusskolas ēkas būvniecībā konstatētās neatbilstības ugunsdrošības prasībām novērsīs nedēļas laikā un tas neietekmēs ēkas nodošanas termiņu, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Viņa uzsvēra, ka visi ar Ventspils Mūzikas vidusskolas ēku, kurā atradīsies arī koncertzāle "Latvija", saistītie būvdarbi tiek veikti atbilstoši projektam, un nav izteikta neviena piezīme par to, ka projekts nebūtu ievērots.

Ekspertu norādītie uzlabojumi ir nelieli. To īstenošana aizņems aptuveni nedēļu, lai uzstādītu papildu ugunsdzēsības devējus un veiktu dažus citus uzlabojumus, piebilda Znotiņa.

Jau ziņots, ka Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības "Merks-Ostas celtnieks" pārstāvis un SIA "VPM Latvija" īpašnieks un darbinieks. "VPM Latvija" šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

Lai novērstu iespējamās aizdomas par neatbilstībām, Ventspils Komunālā pārvalde prasīja veikt atkārtotu VUGD novērtējumu ēkai. Veicot atkārtotu ēkas novērtējumu, VUGD ir sniedzis negatīvu atzinumu par Ventspils mūzikas vidusskolas jauno ēku, tādējādi atceļot iepriekšējās VUGD komisijas pozitīvo lēmumu.

VUGD ir informējis atbildīgos par konstatētajām nepilnībām un uzdevis iestādei tās novērst. Pēc tam, kad tās tiks novērstas, iestāde var aicināt speciālistus veikt atkārotu izvērtējumu.

Saņemot informāciju par iespējamām koruptīvām darbībām saistībā ar Ventspils mūzikas vidusskolas ēku, ir apturēta maksājumu veikšana Eiropas Savienības (ES) fondu projektā "Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas infrastruktūras attīstība", ko administrē Centrālā finanšu līgumu aģentūra (CFLA). Izglītības iestādei var nākties atmaksāt pilnībā piešķirtos 10,9 miljonus eiro, ja izpētes rezultātā tiks konstatēti pārkāpumi, teica CFLA Komunikācijas un klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Daiga Reihmane.

Arī Latvijas Vides investīciju fonds (LVIF) ir apturējis maksājumus Ventspils mūzikas vidusskolas jaunas ēkas projektam, ko finansēja no Eiropas Emisijas kvotu izsoļu instrumenta (EKII) finansētā konkursa "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana - zema enerģijas patēriņa ēkas".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)