Banner 980x90

"Ventspils nafta" termināls" sācis izbūvēt tvaiku savākšanas iekārtas

Ventspils, 19.sept., LETA. Ventspils ostā strādājošais uzņēmums "Ventspils nafta" termināls" (VNT) sācis savā teritorijā izbūvēt tvaiku savākšanas iekārtas, kā rezultātā vajadzētu atrisināties naftas produktu smaku izplatības problēmai, šodien preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"VNT ir sācis būvēt gāzu savākšanas iekārtu, kuras nodošana ekspluatācijā viņiem jānodrošina līdz nākamā gada 31.maijam.

Jādomā, ka viņi to izdarīs," sacīja Lembergs.

Lai smaku problēmu Ventspilī risinātu, iepriekš veikti grozījumi ostas noteikumos, nosakot, ka termināļiem, kuri Ventspilī nodarbojas ar naftas produktu iekraušanu kuģos, līdz 2018.gada 31.maijam jāuzstāda iekārtas, kas savāc un utilizē tankkuģu iekraušanas laikā izdalījušos tvaikus. Paredzams, ka tvaiku savākšanas iekārtas samazinās piesārņojošo vielu un arī smaku apjomu, kas rada diskomfortu iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

VNT iepriekš informēja, ka uzņēmums pasūtījis nepieciešamo iekārtu izgatavošanu un piegādi ASV kompānijā "Aeron".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)