Banner 980x90

"Ventspils naftas" transportētais naftas daudzums samazinājies

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

Aizvadītā gada divpadsmit mēnešos AS ''Ventspils nafta'' meitas sabiedrība SIA ''LatRosTrans'' (LRT) transportēja 4,7 miljonus tonnu naftas produktu (2014.gadā – 5,7 miljoni tonnu). Savukārt SIA ''''Ventspils nafta'' termināls'' (VNT) šajā laika posmā pārkrāva 9,2 miljonus tonnu kravas (2014.gadā – 10,58 miljoni tonnas).

"Lai gan transportētais naftas produktu daudzums 2015.gadā ir samazinājies, izmaiņas ir mazākas nekā tika prognozēts. Tirgus situācija joprojām nav uzlabojusies, un to atspoguļo arī kravu apjoma samazinājums. Labvēlīgu uzņēmējdarbības apstākļu nodrošināšanai tranzīta nozarei ir nepieciešams valsts atbalsts," norāda AS "Ventspils nafta" grupas uzņēmumu vadītājs Roberts Kirkups (Robert Kirkup).

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja AS "Ventspils nafta" komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne, 2015.gada otrajā pusē bija vērojams apjoma samazinājums naftas produktiem, kas tika transportēti pa cauruļvadu no Krievijas. Šis LRT transportēto naftas produktu apjoma kritums savukārt ietekmēja arī VNT darba rezultātus, tomēr tas daļēji tika kompensēts ar piegādēm no Baltkrievijas.

Savukārt pagājušā gada ceturtajā ceturksnī LRT transportēto naftas produktu daudzums bija 0,87 miljoni tonnu; iepriekšējā gadā transportēto naftas produktu daudzums šajā periodā bija 1,01 miljonu tonnu. VNT pēdējā ceturksnī pārkrāva 1,77 miljonus tonnu, bet attiecīgajā periodā pērn - 2,10 miljoni tonnu kravas.

AS "Ventspils nafta" ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS "Ventspils nafta" ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS "Ventspils nafta" pieder 51% SIA "Ventspils nafta" termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA "LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS "Latvijas kuģniecība", kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē. "Vitol" grupai pieder 100% AS "Ventspils nafta" akcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)