Banner 980x90

Ventspils novadā arhitektoniskajā izpētē iesaista studentus

Ventspils novada pašvaldība uzsākusi sadarbību ar Rīgas Tehniskās universitātes mācībspēkiem un studentiem, lai vienotos par nestandarta risinājumiem divu pašvaldībai piederošu objektu atjaunošanā. Tas ir tirgus laukums Ugālē un viensēta "Bitnieki" Tārgalē, ko pašvaldība iegādājās, izmantojot pirmpirkuma tiesības, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv ziņo novada pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne. 

Tiekoties ar Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes 3. kursa studentiem un dekānu Uģi Bratuškinu, Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis un Būvvaldes vadītāja Digna Gerule rosinājuši jauniešus iekļaut minētos objektus kursa darbu izstrādē, un studentiem šis piedāvājums paticis. Viņi izrādījuši interesi ne tikai par tirgu un viensētu, bet arī uzdevuši jautājumus par Ugāles un Tārgales vēsturi, interesantajiem dabas objektiem un ievērojamajiem cilvēkiem. Māris Dadzis atklāj: "Saturīgās sarunas gaitā studentiem radās priekšstats par Ventspils novadu un abiem objektiem. Viņi ir gatavi skatīties plašāk, domājot par nestandarta arhitektoniskajiem risinājumiem, lai abas ēkas veiksmīgi iekļautos apkārtējā vidē."

Paredzams, ka 17. februārī Ventspils novadā ieradīsies 45 Rīgas Tehniskās universitātes studenti, tostarp ārvalstu, lai apskatītu objektus klātienē. Daļa jauniešu dosies uz Tārgali, daļa apmeklēs Ugāli, bet konkrētā ideja tiks izstrādāta mazākās grupiņās – pa diviem trim cilvēkiem. "Tādējādi mēs iegūsim vismaz 16 priekšlikumus, kurus nākotnē, iespējams, varēsim izmantot tehnisko projektu izstrādē. Runājot par Ugāles tirgu, mēs gribētu, lai tas nākotnē būtu daudzfunkcionālāks, bet "Bitnieku" teritorija tiktu sakārtota tā, lai tā būtu tīkama arī apkārt esošo daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem," saka Māris Dadzis.

Ventspils novada pašvaldībai jau ir pieredze sadarbībā ar studentiem, uzticot viņiem dažādus uzdevumus. Rīgas Tehniskās universitātes studenti piedāvājuši savus risinājumus par estrādes izbūvi Jūrkalnes Ugunspļavā, Ventspils Augstskolas studenti iesaistījās aptaujā par Popes estrādes izmantošanas iespējām un kultūras marketinga aktivitātēm, bet Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti turpina pētījumus par ūdens līmeņa paaugstināšanās iemesliem Usmas ezerā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)