Banner 980x90

Ventspils novada kokzāģētavas "Kurekss" apgrozījums pērn pieauga par 19,7%

Rīga, 16.jūl., LETA. Ventspils novada kokzāģētava "Kurekss" pagājušajā gadā strādāja ar 58,37 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 85% - līdz 7,857 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gads uzņēmumam bija veiksmīgākais tā pastāvēšanas laikā. Ražošanas un realizācijas apmēri bija augstākie uzņēmuma vēsturē.

Kompānija skaidro, ka "Brexit" negatīvā ietekme bija mazāka par prognozēto kā rezultātā kompānijas ieņēmumi šajā tirgū samazinājās nebūtiski. Visos kompānijas produkcijas pārdošanas tirgos ir noturējuši savas pozīcijas, palielinoties Ķīnas un Francijas tirgus daļai. Visvairāk produkcijas kompānija tradicionāli realizēja Lielbritānijā, kur atrodas kompānijas stabilākie pircēji.

Vienlaikus uzņēmuma vadība norāda, ka cenu krituma dēļ saruka realizācijas apmērs Ēģiptē, kur kompānija tradicionāli realizē nozīmīgu daļu zāģmateriālu. Labi pārdošanas rezultāti uzņēmumam bijuši Dienvidkorejā, Beļģijā un Vācijā.

"Kurekss" vadība arī norāda, ka uzņēmums turpināja sadarbību ar visiem zāģbaļķu piegādātājiem Latvijā un ārpus tās. Lai nodrošinātu stabilākas zāģbaļķu piegādes kompānija turpināja pirkt arī augošas koku cirsmas Kurzemē, tādējādi izveidojot optimālu zāģbaļķu atlikumu zāģētavā. Arī piegādes bija vienmērīgas un ražošana tika nodrošināta plānotajos apmēros.

Kompānijas vadība arī norāda, ka lielākās investīcijas kompānija veica, iegādājoties visas "Kurzemes granulas" kapitāldaļas, kā arī kompānija iegādājās jaunas mobilās tehnikas vienības, izmantojot pašu brīvos līdzekļus.

"Kurekss" vadība atzīmē, ka 2019.gadā ir mainījies pieprasījums pēc zāģmateriāliem un celulozes šķeldas pasaulē, palielinoties Skandināvijas ražotāju piedāvājumam, tāpēc kompānijas ieskatā šā gada otrā puse būs izaicinājumu pilna un ne tik veiksmīga.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gadā "Kurekss" strādāja ar 48,754 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,6 reizes un bija 4,244 miljoni eiro.

"Kurekss" ir reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 20 miljoni eiro. "Kurekss" īpašnieki vienādās daļās ir Arnis Apsītis un Jānis Apsītis. "Kurekss" viena no lielākajām zāģētavām Latvijā. Tās darbības profils ir dažāda veida profilētu, ēvelētu materiālu, dēļu, terašu, žogu un dārzu elementu, kā arī taras sagatavju ražošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)