Banner 980x90

Ventspils novadā pirmajā pusgadā dzimuši 23 bērni

Rīga, 2.jūl., LETA. Šā gada pirmajā pusgadā Ventspils novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 23 jaundzimušie - 13 meitenes un desmit zēni, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Pirmo reizi par jaunajām māmiņām kļuva piecas sievietes, otrais bērniņš piedzima sešām, trešais - astoņām, ceturtais - divām, piektais - vienai un sestais - vienai māmiņai. 2019.gada pirmajā pusgadā visvairāk bērniņu piedzima Ugālē un Tārgalē, katrā pagastā pieci. Trīs jaundzimušie sagaidīti Vārvē, divi Užavā un Puzē, pa vienam Zlēkās, Popē, Piltenē, Zirās, Jūrkalnē un Ancē.

Populārākais meiteņu vārds ir Alise (nosauktas divas meitenītes), zēnu - Kārlis (nodēvēti divi jaundzimušie). Par retu vārdu īpašniekiem kļuvuši Aidens, Dominiks, Gabriels, Patriks, arī Railija Mia un Hanna. Joprojām iecienīti ir tādi vārdi kā Kārlis un Oskars, Emma, Elza, Katrīne, Marija un Marta.

2019.gada pirmajā pusgadā Ventspils novada Dzimtsarakstu nodaļā fiksēti 38 miršanas gadījumi - mūžībā pavadīti 19 vīrieši un 19 sievietes. Reģistrētas 20 laulības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)