Banner 980x90

Ventspils pašvaldībā izveidots biznesa atbalsta centrs IKT un apstrādājošās rūpniecības nozares uzņēmumiem

Ventspils, 5.sept., LETA. Ventspils pašvaldībā izveidota jauna struktūra - Ventspils biznesa atbalsta centrs, kura uzdevums būs stimulēt galvenokārt informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) un apstrādes rūpniecības jomas uzņēmumu darbību pilsētā, šodien preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Analizējot, kā attīstās biznesa inkubatoru darbība, kopā tā pārgājusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārziņā, mēs konstatējām, ka šajā darbā ieviesies diezgan liels formālisms un tāds īsts atbalsts uzņēmējiem netiek sniegts, līdz ar to ar biznesa uzņēmējdarbības vidi netiek pietiekami strādāts un tā netiek pietiekami aktivizēta un stimulēta," atzina Lembergs.

Šī iemesla dēļ Ventspils pilsētas dome nolēmusi izveidot jaunu domes struktūru - biznesa atbalsta centru, noslēdzot deleģējuma līgumu ar Ventspils Augsto tehnoloģiju parku, kas, pēc Lemberga teiktā, būs "praktiskā darba darītāji".

Biznesa atbalsta centra darbība pašvaldībai gadā izmaksās ap 60 000 eiro, bet centram būs pienākums piesaistīt jebkuru ārējo finansējumu būtiski lielākā apjomā. Pašvaldība savu ieguldījumu plāno saņemt atpakaļ iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) ieņēmumu veidā ar aprēķinu, ka, pateicoties centra darbībai, pilsētā tiks radītas jaunas darba vietas IKT un apstrādājošās rūpniecības nozarēs. Aplēsts, ka jau sākotnēji šie papildu ieņēmumi pašvaldības budžetā būs apmēram četras reizes lielāki nekā pašvaldības ieguldījums. Lai šo mērķi īstenotu, centram būs jāsasniedz noteikti darbības rādītāji, tostarp jaunas darba vietas pilsētā. Viens no centra uzdevumiem būšot līdz 2020.gadam dubultot IKT nozarē strādājošo skaitu.

Kā atzina Lembergs, centra darbības princips būs mazliet

līdzīgs biznesa inkubatora principam, bet tomēr citādāks. Centra uzdevums būs stimulēt gan jaunu, gan jau esošu uzņēmumu darbību, izīrējot telpas ar lielu atlaidi. Piemēram, IKT jomas uzņēmumi pirmajos divos gados varēšot saņemt 100% telpu nomas atlaidi, bet pārējiem uzņēmumiem piedāvās atlaidi 50% apmērā.

Centra uzdevums būs arī nodarboties ar speciālistu piesaisti, rīkot konferences un īstenot citas aktivitātes.

"Mūs interesē, lai uzņēmējdarbībai ir rezultāts. Uzņēmējiem ir savs rezultāts - peļņa. Mums rezultāts ir savādāks, bet abiem kopā viens mērķis - lai pelnītu visi - gan privātais bizness, gan arī sabiedrība," rezumēja Lembergs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)