Banner 980x90

Ventspils pludmalē par 55 000 eiro plāno veikt dažādus uzlabojumus

Ventspils, 31.janv., LETA. Ventspils pludmalē šogad par aptuveni 55 000 eiro plānots veikt dažādus uzlabojumus, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Pludmalē paredzēts veikt pasākumus vides pieejamības uzlabošanai, ierīkojot specializētu pārģērbšanās kabīni ar paplašinātu ieeju un dēļu grīdu iebraukšanai ar invalīdu ratiņiem un izgatavojot koka laipu iebraukšanai jūrā ar ratiņkrēslu. Pie četrām ieejām pludmalē plānots izvietot taktila kartes vājredzīgajiem.

Teritorijā paredzēts izveidot arī jaunu ieejas laipu no glābšanas dienesta līdz pludmalei, ierīkot papildu dušu un uzstādīt ielu vingrošanas iekārtu un papildu velosipēdu novietnes. Peldūdens zonas sākumā un beigās plānots izvietot pilonus ar glābšanas dienesta karogiem. Paredzēti arī jauni informācijas stendi ar piktogrammām un norādēm uz pludmales infrastruktūru.

Lai īstenotu šīs ieceres, Ventspils dome atbalstījusi projekta "Vides pieejamības uzlabošana Ventspils pilsētas pludmalē" pieteikuma iesniegšanu Latvijas vides aizsardzības fonda izsludinātajā projektu konkursā aktivitātē "Publisko ūdeņu pārvaldība".

Projekta iesniegšanas mērķis ir mazināt antropogēnās slodzes ietekmi uz dabas un vides vērtībām, kā arī uzlabot jūras piekrastē esošo publisko infrastruktūru.

Kopējās projekta izmaksas ir ap 55 555 eiro, no kuriem 90% paredzēts piesaistīt no Latvijas vides aizsardzības fonda, bet 10% plāno segt pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)