Banner 980x90

Ventspils slimnīca aicina ziedot asinis

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' Asins sagatavošanas nodaļa aicina gadu sākt ar pozitīviem darbiem un ziedot asinis, palīdzot nodrošināt ar asinīm un asins komponentiem gan Ventspils slimnīcu, gan Valsts asinsdonoru centru.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja slimnīcas pārstāvji, visbiežāk pārliešanai trūkst rēzus negatīvo asiņu, jo tikai 15% cilvēku ir rēzus negatīvi, tomēr visu grupu un rēzus piederību asinis ir vienlīdz vērtīgas un nepieciešamas. Ierodoties Asins sagatavošanas nodaļā, vispirms tiek noteikta cilvēka asins grupa, hemoglobīna līmenis un potenciālā donora veselības stāvokli novērtē arī ārsts. Vienā asins ziedošanas reizē no donora tiek paņemti 450 ml asiņu. Veselam cilvēkam šāds neliels asins zudums nav kaitīgs. Tieši pretēji - donora organismā notiek asinsrades sistēmas atjaunošanās. Vesels cilvēks asinis var ziedot četras līdz piecas reizes gadā, ievērojot 62 dienu intervālu starp asins nodošanas reizēm.

Pirms asins ziedošanas noteikti ir jāpabrokasto, jo neēdis cilvēks asinis nedrīkst ziedot. Donoram jābūt veselam, vecumā no 18 - 65 gadiem un jāsver vismaz 50 kilogramus. Pāris dienas pirms asins nodošanas jāievēro diētas ierobežojumi. Uzturā nevajadzētu lietot treknus, piparotus vai ceptus ēdienus, alkoholu, tajā skaitā alu. Ieteicams uzņemt daudz šķidruma un lietot veselīgu uzturu, piemēram, dārzeņus, augļus, liesu gaļu, zivis un biezputras. Pirms asins nodošanas donoram jāatpūšas un noteikti nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Asins ziedošanu nav vēlams veikt pēc nakts maiņas, saspringta darba, kā arī liela emocionāla pārdzīvojuma.

Asins nodošana raisa pozitīvas izjūtas un gandarījumu. Tā ir iespēja palīdzēt kādam grūtā un varbūt pat izšķirošā brīdī. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā asins donori tiek gaidīti katru pirmdienu un piektdienu, laikā no plkst.8.00 līdz 10.00. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Vairāk informācijas, zvanot pa tālruni 63632092.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)