Banner 980x90

Ventspils slimnīcā veikto kataraktas operāciju komplikāciju iemesli varētu kļūt skaidrāki pēc vairākām nedēļām

Rīga, 17.okt., LETA. Iemesli, kāpēc pacientiem radās komplikācijas pēc kataraktas operācijas Ventspils slimnīcā, varētu kļūt skaidrāki pēc vairākām nedēļām, aģentūrai LETA norādīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa norādīja, ka patlaban PSKUS ārstējas deviņi no desmit pacientiem, kuriem tika veiktas kataraktas operācijas Ventspils slimnīcā un atklājās komplikācijas. Pacientiem patlaban paņemti uzsējumi, lai veiktu padziļinātu analīzi, bet tas prasīšot laiku. "Tas nav pāris dienu, bet pāris nedēļu jautājumus," sacīja Sīle.

Viņa skaidroja, ka patlaban pacientu ārstēšanai tiek izmantotas antibiotikas. Turklāt pacientiem jāsaprot, ka antibiotiku terapija nav ātra, kā rezultātā būs jāārstējas ilgu laiku. Pagaidām prognozēt, kas un kāpēc noticis ir grūti, taču pacienti esot drošās rokās - ārstu uzraudzībā un kontrolē.

Sīle informēja, ka Stradiņa slimnīcas Oftamoloģijas klīnikas vadītāja Guna Laganovska patlaban atturas no minējumiem, kāpēc pacientiem pēc operācijas radušās komplikācijas, jo vispirms svarīgi redzēt analīžu rezultātus. "Viņa mazāk to saista ar konkrētā ārsta darbu, bet tīri ar apstākļiem, kas bijuši konkrētajā vietā," piebilda Sīle.

Kā ziņots, patlaban vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ desmit pacientiem radušās medicīniska rakstura komplikācijas pēc acs kataraktas operācijas Ventspils slimnīcā, liecina slimnīcas paziņojums pašvaldības mājaslapā.

Sestdien, 14.oktobrī, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Ventspilī 26 pacientiem tika veiktas kataraktas operācijas. Seši no šiem pacientiem bija lūguši palīdzību 15.oktobrī. Vakar slimnīca sazinājusies ar visiem, kuriem tika veiktas kataraktas operācijas, un ir atklātas komplikācijas vēl četriem pacientiem. Šos pacientus paredzēts nodot turpmākai ārstēšanai pie operējošā ārsta.

Slimnīcā tiek veikta visu apstākļu izvērtēšana ar mērķi noteikt komplikāciju rašanās cēloni, kā arī uz laiku apturēta acu kataraktas operāciju veikšana.

Notikušo sola izmeklēt Veselības inspekcija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)