Banner 980x90

Ventspils slimnīcai aprit 90 gadi

Venstpils24.lv
Venstpils24.lv

Šomēnes "Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai" Ventspilī aprit 90 gadi. Pēdējo gadu laikā slimnīca piedzīvojusi lielas izmaiņas un šobrīd ir viena no retajām slimnīcām Latvijā, kas ir pilnībā rekonstruēta.

Nu jau tālajā 1925.gada 27.septembrī, Ventspils slimnīcu atklāja toreizējais Valsts prezidents Jānis Čakste. Pilsētas informācija sportāls Ventspils24.lv uzzināja, ka slimnīca tika uzcelta apvienojot divus vasarnīcu korpusus, Veselības ielā 2 jeb tagadējā Vasarnīcu ielā 21. Toreiz jaunajā slimnīcā tika izveidotas vien 40 gultas vietas. Līdz ar pieaugošo pacientu pieprasījumu, vēlākos gados slimnīca pakāpeniski paplašinājās. Jau toreiz slimnīca ārstēja ne tikai pilsētas, bet arī apriņķa iedzīvotājus.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas" sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga atklāj, ka šobrīd Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca apkalpo ne vien Ventspils pilsētu un reģionu, bet visu Ziemeļkurzemes zonu. Slimnīcas galvenā funkcija ir sniegt neatliekamo palīdzību pacientiem, kuri saskārušies ar akūtām veselības problēmām. Ventspilī pacientus konsultē un ārstē dažādu profilu speciālisti un tiek piedāvāts arī plašs diagnostikas izmeklējumu klāsts. Ik gadu Ventspils stacionārā ārstējas vairāk nekā astoņi tūkstoši pacientu, bet ambulatori ārstniecisko palīdzību saņem vairāk nekā 35000 tūkstoši cilvēku.

Šobrīd "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā "strādā vairāk nekā 400 darbinieku, nodrošinot daudzprofila medicīnisko pakalpojumu pieejamību. Slimnīca straujiem soļiem turpina attīstīties un tajā pieejamas vienas no jaunākajām un efektīvākajām medicīniskām iekārtām Latvijā. Pateicoties Ventspils pašvaldības atbalstam, slimnīcā ik gadu tiek iegādātas mūsdienīgas medicīniskās iekārtas. Piemēram, šogad slimnīca par pašvaldības finansējumu iegādājās jaunu ultrasonogrāfu sirds un asinsvadu izmeklēšanai, sonogrāfu acu slimību diagnostikai, kā arī anestēzijas iekārtu operāciju zālei.

Kā nozīmīgs laiks slimnīcas vēsturē atzīmējams arī 2010.gads, kad apvienojot Ventspils un Talsu slimnīcas, tika izveidota apvienība, kas šobrīd visam Ziemeļkurzemes reģionam sniedz ļoti augsta līmeņa veselības aprūpes pakalpojumus."Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" vadība pateicas visam medicīnas personālam par pašaizliedzīgu darbu, ik dienas rūpējoties par pacientiem, un ieguldījumu slimnīcas attīstībā!

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)